Proprietatea secretă a lui Bogdan Buzăianu, cunoscut drept „cel mai mare băiat deștept din Energie”

Omul de afaceri Bogdan Buzăianu a fost și este etichetat drept ”cel mai mare băiat deștept din Energie” și omul care ar fi ”orchestrat” jaful de la Hidroelectrica. Totodată, despre el s-a scris că ar fi sărăcit un stat african în urma unui ”tun” de 45 milioane de dolari. În anul 2004, atunci când la Ministerul Economiei era bine poziționat Dan Ioan Popescu – nașul lui Buzăianu, de altfel -, afaceristul a încheiat, prin Energy Holding, companie pe care o controla, cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, cu o valoare a energiei tranzacționate de aproape 1 miliard de dolari, scrie CANCAN.ro.

Contractul dintre Energy Holding – Hidroelectrica ”ar fi fost încheiat ilegal şi ar fi reprezentat mai mult de 1 la sută din PIB-ul României de la acea vreme”, a acuzat procuroarea DIICOT Adriana Cristescu, de la Serviciul de combatere a macro-criminalităţii economico-financiare. În urma anchetei efectuate de DIICOT, doar directorii Hidroelectrica care au semnat contractul cu Energy Holding au fost condamnaţi la închisoare, iar partea de dosar referitoare la afaceristul Bogdan Buzăianu și la politicienii care l-au sprijinit nu a mai ajuns niciodată în instanţă. Ulterior – în iulie 2018 -, dosarul a fost clasat.

Foto: Cancan.ro

Surse CANCAN.RO susțin că ar urma ca magnatul sa fie chemat de procurori să răspundă de subiectul Hidroelectica. Zilele în care făcea denunțuri în avionul său privat, pe pista Aeroportului Kogălniceanu din Constanța, au apus.

CANCAN.RO a intrat în posesia unor imagini spectaculoase pe care le prezintă ÎN EXCLUSIVITATE. Omul de afaceri Bogdan Buzăianu deține, printr-o suveică de offshore-uri,  o vilă impresionantă care, așa cum se spune, se rotește după soare și îi pune într-un con de umbră chiar și pe magnații ruși cu care este vecin și împarte o priveliște extraordinară.

Vila monumentală a lui Nicolae Bogdan Buzăianu – zis Nicholas sau Martin Zamberg 🙂 – se numește Marabounta și este situată pe o colină din Beaulieu-Sur-Mer, localitate exclusivistă situată între Nisa și Monaco, în departamentul Alpes-Maritimes din sud-estul Franței.

Reședința de lux a fost cumparată de la un fost bancher elvețian (Mr. Hubert, transmit sursele CANCAN.RO), acesta fiind obligat să vândă de către autoritățile locale, deoarece construise 70% din clădirile sale fără a deține autorizația necesară. Fiind efectiv expulzat din oraș, Mr. Hubert s-a mutat în Maroc, la Marrakech.

”Nicholas” Buzăianu nu a putut rata o astfel de oportunitate imobiliară excepțională și a cumpărat somptuoasa vilă în 2007-2008, nu direct, ci prin firme-interpuse, scoțând din conturi – și plătind în rate – aproximativ 12 milioane de euro. Însă investiția a fost completată cu (multe) alte câteva milioane de euro, Buzăianu achiziționând decorațiuni și opere de artă cu o imensă valoare de catalog.

Foto: Cancan.ro

Bijuteria arhitectonică este încadrată de străzile G. B. și E. VII, accesul pe acestea fiind privat, strict monitorizat cu ajutorul a numeroase camere de supraveghere de tip ”360”. Potrivit surselor CANCAN.RO, palatul are cel puțin 3.000 mp construiți, mai multe piscine, o grădină exotică (obrazul subțire cu cheltuială se ține!), opere de artă și statui răsfirate pe întreaga proprietate, ceea ce face ca valoarea întregului domeniu să se situeze la aproximativ 30 milioane de euro. Sau cel puțin atât dorește Buzăianu, care a scos proprietatea la vânzare.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Se aude la cotroceni??..la miliție,??..orban cum stai cu țoiul?..ți-l umple banditul ăsta?..cand începeți ba curățenia?.
    Toți sunteti niste escroci indiferent de partid, numai la mălai si cașcaval vă stă gândul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here