Provocare pentru Elon Musk: Lasă Tesla, lasă SpaceX, inventează „viteza warp”

Neil DeGrasse Tyson, unul dintre cei mai cunoscuți și populari oameni de știință din lume, îi lansează o uriașă provocare lui Elon Musk. Îi cere miliardarului sud-african să lase toate activitățile de până acum și că concentreze pe un singur lucru: să facă Warp Drive, sistemul de propulsie hiperluminic din Star Trek, să devină realitate. 

„Dragă Elon Musk, Când vei înceta să te prostești cu rachete către marte, Hyperloop, mașini electrice și interfața creier-computer, și îți vei dedica resursele ample către dezvoltarea Warp Drive?Semnat, Space Geeks din toată lumea” – este mesajul postat de Neil deGrasse Tyson pe Twitter. 

Elon Musk nu a răspuns direct la mesajul fizicianului, dar după aproape o zi, a postat un mesaj criptic pe contul lui Twitter care spunea simplu: „Viteza rezolvă orice”. Fondatorul Tesla și SpaceX nu a dat detalii despre ce a vrut să spună. 

„Warp Drive” este folosit în Star Trek și în seria „Robotul” a lui Isaac Asimov pentru călătorii interstelare cu o viteză mai mare decât cea a luminii. Albert Einstein a spus că o călătorie la viteza luminii nu este posibilă, dar există o soluție teoretică la această problemă: distorsionarea continuului spațiu-timp din jurul navei. Astfel, nava ar rămâne pe loc într-o bulă în care timpul curge normal, în timp ce spațiul din jurul său ar fi în mișcare. Elon Musk a spus anterior că ar fi interesat de „warp drive”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here