Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Majoritatea PSD-ALDE-PMP din Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat marți alocarea a 5 milioane de lei pentru „servicii de promovare” în beneficiul primarului Robert Negoiță, a anunțat USR București într-n mesaj postat pe Facebook.

„PSD își dorește să combatem pandemia prin servicii de promovare ale lui Robert Negoiță. 5 milioane de lei au fost alocate firmei Smart City Invest SRL pentru servicii de promovare instituțională de către primăria Sectorului 3! Suma este de 5 ori mai mare decât bugetul acordat pentru masurile necesare pentru depășirea pandemiei Coronavirus. Acestea sunt prioritățile în perioada de criza Covid19 ale lui Robert Negoiță și ale consilierilor PSD-ALDE și surprinzător PMP. Consilierii USR Sector 3 au propus un proiect ce viza o prioritizare bugetara a activităților esențiale în perioada de criza Covid19. Din păcate, acesta a fost respins de către consilierii PSD”, arată USR București.

PSD își dorește să combatem pandemia prin servicii de promovare ale lui Robert Negoiță.

5 milioane de lei au fost alocate firmei Smart City Invest SRL pentru servicii de promovare instituțională de către primăria Sectorului 3!

Suma este de 5 ori mai mare decât bugetul acordat pentru măsurile necesare pentru depășirea pandemiei Coronavirus.

În raportul de specialitate, Primăria Sectorului 3 detaliază că are nevoie de acest contract pentru a promova serviciile online oferite de instituție, în contextul pandemiei, dar și promovarea noilor investiții. ”Este nevoie de alt contract de promovare instituțională necesar inițierii unor noi campanii de promovare care să contribuie la notorietatea noilor obiective de investiții ce vor fi finalizate în acest an, dar și pentru popularizarea în continuare a serviciilor online oferite de primărie în contextul generat de pandemia de SARS-CoV-2. De asemenea, în anul 2020, prin același contract se intenționează inițierea altor campanii de promovare a activităților desfășurate de Primăria Sectorului 3, respectiv promovarea și informarea cetățenilor referitor la sistemul integrat inteligent, online, de gestionare a parcărilor, ce va fi implementat în partea a doua a acestui an. În sensul consolidării identității de brand a Sectorului 3, considerăm necesar ca o componentă a acestui nou contract să cuprindă și servicii diverse de promovare și publicitate dedicate acestui demers, fapt ce va genera o creștere constantă a încrederii în serviciile publice oferite cetățenilor Sectorului 3”, se arata în document.

Cele 5 milioane de lei vor merge, cel mai probabil, către televiziunile de știri și site-urile de propagandă apropiate de PSD. „Că primarii își cumpără cu bani publici bunăvoința unor trusturi media asta nu mai este de mult o noutate. Însă nivelul la care a ajuns aceasta practica în epoca Firea – Negoiță este absolut scandalos. Astăzi, în ședință Consiliului Local al Sectorului 3, Robert Negoiță vine (pentru a doua oara) cu un proiect prin care vrea să plătească 5 MILIOANE DE LEI PENTRU PUBLICITATE. În martie, acest proiect a fost respins. Acum însă proiectul se regăsește pe ordinea de zi și nu ar fi de mirare să fie aprobat”, a anunțat luni consilierul general Ana Ciceala (USR). Ea a mentionat că aceste cheltuieli sunt „absolut iresponsabile” în aceasta perioada. „În primul rand, pentru că nu ajuta cu nimic. Țoață comunicarea oficială se face de la Guvern, iar radiodifuzorii transmit gratuit informațiile esențiale privind criza COVID19. Așadar, nu era nevoie de bani publici pentru ‘promovare instituțională’. În al doilea rând, se consumă resurse importante pentru imaginea primarului, în loc să fie alocate pentru obiective cu adevărat importante, cum ar fi consolidarea policlinicii Titan. În al treilea rând, se aruncă bani pe fereastră în condițiile în care nivelul încasărilor va scădea, iar Primăria va fi nevoita să facă rectificări negative la jumătatea acestui an”, a mai declarat Ana Ciceală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here