Inquam Photos / George Calin

Comisia juridică a Senatului a acordat marţi raport de respingere proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

În favoarea proiectului de lege s-au pronunţat, în Comisia juridică trei senatori, iar patru s-au abţinut. Liderul grupului senatorial liberal, Daniel Fenechiu, a explicat că un astfel de rezultat era aşteptat, pentru că în Senat „majoritatea PSD subzistă”, dar, după pronunţarea plenului, proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional, „unde lucrurile stau altfel”.

„Guvernul nu are o susţinere majoritară în Senat. Noi ne-am dorit foarte mult să obţinem azi un raport, fie el şi negativ. Mâine trebuie să intre în plen raportul, indiferent că va fi în Senat un vot favorabil sau nefavorabil, Camera Deputaţilor este decizională, unde lucrurile stau altfel”, a explicat Daniel Fenechiu, potrivit agerpres.ro.

Potrivit proiectului, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe simple în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2019 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here