Majoritatea puloverelor de Crăciun reprezintă o sursă de plastic care afectează mediul înconjurător și iau parte la poluarea oceanelor lumii, conform organizației Hubbub, organizație care militează pentru protejarea mediului încojurător, potrivit CNN.

Organizația din Marea Britanie, Hubbub, a constatat că 95% dintre cele 108 de pulovere analizate au fost realizate din plastic sau din materiale plastice.

Fibrele acrilice sunt cele mai întâlnite firbre de plastic din care sunt confecționate puloverele de Crăciun, susține sursa citată.

Hubbub estimează că numai în Marea Britanie consumatorii vor achiziționa 12 milioane de pulovere festive, chiar dacă dețin undeva la 65 de milioane. De asemenea, două din cinci articole de îmbrăcăminte de Crăciun vor fi purtate doar pe perioada vacanței.

Sarah Divall, coordonatoarea proiectului de cercetare al Hubbub a declarat: „Moda rapidă este o amenințare majoră pentru natură, iar hanoracele de Crăciun ridică mari probleme pentru că multe dintre ele conțin plastic.

Divall a mai adăugat că puloverele ar trebui să fie „pentru o viață, nu doar pentru Crăciun”.

Pentru a rezolva problema mediului, ea recomandă oamenilor să-și schimbe puloverele cu prietenii sau să cumpere haine second-hand.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here