Twitter va interzice reclamele politice începând de luna viitoare

Compania Twitter a anunţat că va interzice publicitatea politică pe platforma sa. Noua măsură să se aplice la nivel global începând cu data de 22 noiembrie. 
Jack Dorsey, fondatul companiei, a spus că mesajele politice trebuie să se răspândească prin distribuiri ale oamenilor, nu pe bani. 

„Deşi publicitatea online este incredibil de puternică şi foarte eficientă pentru agenţii comerciali de publicitate, această putere aduce riscuri semnificative în ceea ce priveşte politica, unde poate fi folosită pentru a influenţa voturi, să afecteze milioane de vieţi”, a declarat Jack Dorsey, citat de Mediafax. 

Şeful Twitter a atacat şi Facebook, care a anunţat recent că reclamele politice plătite nu trebuie să respecte regulile privind acurateţea declaraţiilor. 

„Nu este credibil să spunem: Muncim din greu pentru a împiedica oamenii să profite de sistemele noastre pentru a răspândi informaţii înşelătoare, dar dacă cineva ne plăteşte să vizăm şi să obligăm oamenii să vadă anunţul lor politic … bine … pot spune orice vor!”, a scris directorul general al Twitter, potrivit sursei citate. 

Reţele de socializare, din cauza influenţei lor din ce în ce mai mare în societate, sunt presate de autorităţi să facă eforturi mai mari pentru combaterea dezinformării. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here