Putin, către reflexia sa din oglinda bielorusă: „Sunt vremuri pline de oportunităţi”

Au existat evoluţii „pozitive” în negocierile în curs între oficialii ruşi şi ucraineni, i-a transmis Putin liderului belarus, Aleksandr Lukaşenko, un aliat cheie al Rusiei, în cadrul unei întâlniri la Moscova. De asemenea, Putin susţine că Rusia şi Belarus vor beneficia de pe urma sancţiunilor occidentale. Liderul belarus a invocat acuzaţii false cu privire la armele biologice şi a afirmat că se bucură că Rusia a invadat Ucraina, argumentând că statul ucrainean şi-ar fi plasat forţe pentru a invada Belarus, conform CNN, transmite News.ro.

”Există anumite schimbări pozitive acolo, aşa cum m-au informat negociatorii din delegaţia noastră”, potrivit lui Putin.

Au existat trei runde de discuţii între delegaţiile de negociere ale celor două părţi la graniţa dintre Ucraina şi Belarus, iar, joi, miniştrii de Externe ai Rusiei şi Ucrainei s-au întâlnit să discute în Turcia.

Cu toate acestea, până acum nu au existat rezultate concrete în urma discuţiilor.

Liderul rus a abordat, de asemenea, problema sancţiunilor împotriva Rusiei, sugerând că acestea ar putea avea un efect pozitiv asupra ţării.

”Sunt vremuri pline de oportunităţi pentru consolidarea suveranităţii noastre economice şi tehnologice”, a precizat el.

”Ultimii ani au arătat că acolo unde occidentalii ne-au impus restricţii, am dobândit noi competenţe şi le-am restaurat pe cele vechi la un nou nivel tehnologic”, a spus Putin.

Putin a mai argumentat că Rusia şi Belarus vor trece peste aceste dificultăţi şi chiar vor ”dobândi mai multe competenţe, mai multe oportunităţi de a se simţi independente, autosuficiente şi, în cele din urmă, să beneficieze (de pe urma lor), aşa cum a fost cazul în anii precedenţi”.

Lukaşenko a afirmat că Belarus are tot ce îi trebuie pentru a-şi restabili economia sub sancţiuni.

”Trebuie să ne reconstruim economia. Şi avem tot ce ne trebuie pentru a ne restabili propria economie, ne putem descurca fără ei. Avem totul pentru a continua viaţa şi munca în mod normal”, a spus preşedintele belarus.

Lukaşenko a mai declarat că se bucură că a început războiul din Ucraina, invocând acuzaţii false privind armele biologice şi centralele nucleare care ar fi în pericol dacă Rusia nu ar fi invadat. Liderul belarus a făcut o afirmaţie nefondată şi anume, Ucraina ”se pregătea să atace nu numai Donbasul, ci şi-au plasat forţe pentru a ataca Belarus”, potrivit CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here