Primarul general Gabriela Firea a propus, marţi, consilierilor generali, un program de acordare de eco-vouchere prin programul Rabla pentru taximetre, prin care cei care conduc maşini în regim de taxi în Capitală să primească 3.000 de euro pentru achiziţionarea unor maşini care nu poluează. Proiectul a trecut, marţi, de votul consilierilor generali, cu 30 de voturi pentru şi 12 împotrivă. Un număr de 5.500 de astfel de vouchere vor fi acordate în următorii doi ani, informează Mediafax.

Primarul Gabriela Firea a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului General, că este important ca taximetriştii să primească eco-vouchere, deoarece aceştia fac aproximativ 150 de kilometri pe zi şi majoritatea maşinilor sunt poluante.

Aşa cum ştiţi, Capitala dar şi alte câteva oraşe importante din ţară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană. Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim dacă se activează infrigementul, dar pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din municipiul Bucureşti, cât şi pentru turiştii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios, aşa cum am făcut-o şi în ultimii doi-trei ani problema poluării şi să venim cu proiecte ţintite şi propuneri concrete. Astăzi propun dezbaterii şi aprobării Consiliului General un proiect de denumit Rabla pentru taximetre. Este vorba despre acordarea de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism poluant face două-trei maximum patru drumuri pe zi în medie potrivit analizelor pe care le avem de la Direcţia de Transporturi, adică 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de km pe zi”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a afirmată că din totalul de 10.055 de licenţe pe care le are municipiul Bucureşti, 7.500 sunt legale şi regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării şi ţintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de vouchere eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre”, a mai spus primarul general.

Firea consideră că deşi efortul financiar ar putea fi caracterizat ca fiind mare, acesta este important pentru sănătatea locuitorilor.

Proiectul prin care taximetriştii primesc eco-vouchere de 3.000 de euro, votat în Consiliul General

Proiectul propus de primarul general Gabriela Firea a trecut de votul consilierilor generali. Acesta a primit 30 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Potrivit primarului general, proiectul denumit „Rabla pentru taximetre” se referă la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante.

Primarul general a afirmat că din totalul de 10.055 de licenţe pe care le are municipiul Bucureşti, 7.500 sunt legale şi regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării şi ţintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de vouchere eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre”, a spus primarul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here