Radu Gavriș, înlocuit din funcția de coordonator al combaterii COVID în București

Inquam Photos / Octav Ganea

Comisarul șef de Poliție Radu Gavriș va fi înlocuit din funcția de coordonator al activităților privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, de la nivelul Poliției București. Decizia vine după ce comisarul a fost surprins într-un local din Centrul Vechi, deși restaurantele erau închise la acel moment. Gavriș a fost înlocui de celălalt adjunct al institutiei, comisarul Bogdan Berechet.

Gavriș, care este adjunct al Poliției Capitalei, a fost amendat cu suma de 2.000 de lei și în acest moment este demarată o cercetare prealabilă în cadrul Poliției Române.

Decizia a fost luată după ce în mass-media au apărut imagini cu patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București care se aflau într-un local din Centrul Vechi al Capitalei, vineri seara, împreună cu comisarul șef Radu Gavriș.

„Am văzut că domnul polițist se lupta cu această pandemie din interior. Nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate. Începând cu această dimineață nu va mai coordona această activitate. Tot astăzi voi solicita lamuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public acele informații, imagini, de la respectiva activitate, fără să și le asume nimeni, încălcând prevederile legale din punctul meu de vedere, dând nume, imagini, fără ca aceastea să fie destinate publicului” a declarat Lucian Bode, la Antena 3.

Ministrul se referă la acuzațiile șefulului Secției de poliție din Centrul Vechi, Cristian Ghica, care a declarat că Gavriș ar fi victima unui filaj ilegal.

Polițiștii au controlat vineri seara mai multe localuri, pentru a verifica dacă acestea respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Potrivit unui comunicat dat de Poliția Română, „conducerea a analizat situația înregistrată în urma constatării polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei, la un restaurant din Centrul Vechi, unde au fost depistate, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București”.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.”

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur ca intalnesc un site profesionist,care nu uita sa prezinte inca din titlu stirea corect,asa cum trebuie,fara verdicte date de jurnalisti,sau,mai grav,de jurnalisti fara curaj,sub anonimatul „redactiei”…Asta s-a intamplat ,de fapt:omul a fost inlocuit din functia de coordonator al combaterii bolii ,pentru ca nu a respectat restrictiile,nu pentru ca „mafia de la interne” l-a filat!Doar din functia asta!! L-a pus „mafia” sa ignore restrictiile si sa mearga in interior ,nu pe terasa?Daca era corect,iesea si recunostea ca a gresit,sa opreasca speculatiile ce se rostogolesc si il prezinta ca victima a „mafiei” ,care ,mai nou,se insinueaza ca e agreata si de ministrul Bode,nu numai de Vela!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here