Raețchi: Generalul Ciucă la Ministerul Apărării, o variantă excepțională

Marine Corps Gen. Joe Dunford, chairman of the Joint Chiefs of Staff, meets with his Romanian counterpart at the 178th Military Committee in Chiefs of Defense Session at North Atlantic Treaty Organization Headquarters, in Brussels, Jan. 16th, 2018. (DOD photo by Navy Petty Officer 1st Class Dominique A. Pineiro/released)

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi, vicepreședintele comisiei de Apărare de la Camera Deputaților, a spus că propunerea generalului Nicolae Ciucă pentru șefia MApN este variantă excepțională, care s-a conturat rapid în PNL și care a fost susținută în unamitate.

Deputatul, al cărui nume a fost vehiculat în presă pentru portofoliul Apărării, a explicat pe Facebook că reputația și experiența lui Nicolae Ciucă îl fac imun la potențiale atacuri din partea PSD și că prezența lui în fruntea MApN vor ține Armata deasupra politicii:

„1. Este esențial să ținem Armata deasupra luptelor politice într-un an electoral foarte încărcat. PSD va dezlănțui demagogia și va susține veritabile campanii fake news privind pensiile, salariile, concedierile etc. Cu generalul Ciucă în fruntea MAPN, le va fi mult, mult mai greu să facă și din militari o ținta de agitație politică. Gândiți-vă că Dancilă le-a cerut pesediștilor să facă „măcel” la audierea ministrilor. Ei, hai să îi vedem pe Mihai „Balistic” Fifor și Gabriel „Mă Uit în Telefon când Primesc Onorul” Leș încercând să facă glumițe politicianiste cu un veteran din teatrele de operații…

2. Programul de modernizare a Armatei trebuie scos din amorțire urgent. Într-un an trebuie să facem de 10 ori mai mult decât a făcut PSD în trei. Iar generalul Ciucă cunoaște în cele mai mici detalii acest program și are o credibilitate mai mare decât a oricărui politician pentru a lua decizii rapide și incontestabile.

3. Armata Română a fost prost tratată de PSD. Miniștrii s-au temut (cu o singură excepție, cred) să meargă în Afganistan, lângă combatanți, deși aceștia au trecut prin momente grele. Când veteranii le prezentau onorul, pesediștii se uitau în telefon. Dragnea a sucit după pofta inimii și a intereselor oamenii în fruntea MAPN, generând un haos decizional. Sistemul de pensionare a devenit atât de incert, încât s-a creat un gol major de specialiști și resurse umane. Generalul Ciucă are toate datele pentru a „pansa” toate aceste răni.

4. După atacul jenant al PSD împotriva generalului Ciucă – Dragnea și Leș încercând să îl elimine pe acesta din fruntea Statului Major cu orice preț, inclusiv prin acțiuni în instanță – acest partid primește astfel o palmă morală meritată: uite ce se întâmplă dacă ataci politic un profesionist al Armatei Române!” – a scris Ovidiu Raețchi pe pagina lui de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here