RAPORT | Cele mai multe cazuri COVID-19 descoperite la intrarea în Grecia provin din România

Secretarul de stat pentru Protecția Civilă din Grecia, Nikos Hardalias, a prezentat într-o conferință de presă situația infecțiilor cu coronavirus din luna iulie, până în prezent. Prezentarea a cuprins și date despre turiștii infectați care au fost depistați la intrarea în țară. Astfel reiese că, dintr-un total de 508 cazuri, cele mai multe sunt din România – 88, scrie cotidianul elen Ta Nea.

Declarațiile vin în contextul în care duminică Grecia a înregistrat un număr record de cazuri noi de COVID-19, 203. 

În perioada 1 iulie – 9 august, la intrarea în Grecia au fost efectuate 266.116 de teste moleculare și au fost depistate 508 cazuri active de COVID-19, se arată în datele Protecției Civile.

Majoritatea cazurilor de infecție cu coronavirus provin din România (88), urmată de Serbia (80), Bulgaria (79), Albania (43) și Suedia (20).

Din cele 508 de cazuri detectate la porțile de intrare, 164 dintre ele rămân active, 243 s-au întors în țările lor, în timp ce 101 nu mai sunt active și au rămas în Grecia. 

Cele mai multe dintre cele 508 de cazuri au fost depistate pe aeroporturile din țară, unde au fost confirmate 278 de persoane Covid-19 pozitive. În această perioadă, în porturi au fost depistate 12 cazuri și la frontiera terestră 218.

Potrivit informațiilor prezentate de Secretariatul General pentru Protecție Civilă, de la 1 august până astăzi în Grecia au fost 961 de cazuri noi confirmate, cu o creșterea record în ziua de duminică, ceea ce a dus la decizia de ieri a guvernului de a impune noi măsuri de restricție.

Barurile și restaurantele din mai multe stațiuni vor fi închise pe timpul nopții de la ora 24 la ora 7 dimineața. Regula se aplică de mâine pentru localurile din Santorini, Corfu, Rhodos, Creta și Mykonos și rămâne valabilă cel puțin până pe 23 august când se va face o nouă evaluare a situației.

De la începutul pandemiei în Grecia au fost identificate 5.623 de cazuri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here