Raportul toxicologic în cazul morții lui Maradona, finalizat. Ce a fost descoperit în corpul acestuia

Raportul toxicologic efectuat în cadrul anchetei asupra morţii lui Diego Maradona relevă faptul că nu existau nici alcool, nici droguri ilegale în corpul legendei fotbalului argentinian, dar a fost depistată prezenţa unor medicamente pentru tratarea problemelor sale fizice şi mentale, au anunţat surse judiciare, citate de EFE, transmite Agerpres.

Procuratura generală din San Isidro, care se ocupă de acest dosar, ce urmează să stabilească dacă a existat vreun tip de malpraxis în cazul decesului fostului fotbalist, produs pe 25 noiembrie în urma unui stop cardiac, a dat publicităţii un comunicat după primirea rezultatelor examenului toxicologic şi histopatologic al cadavrului.

Mai exact, eşantionul de sânge analizat şi înregistrat în raportul chimic legal indică faptul că în corpul lui Maradona a exista prezenţa levetriacetamului (un medicament anti-convulsie) şi a desmetilventlafaxinei (un antidepresiv).

De asemenea, în testul de urină au fost depistate venlafaxină (antidepresiv), quetiapină (antipsihotic), naltrexom (utilizat pentru tratarea dependenţei de droguri sau alcool) şi metoclopramidă (folosită pentru a trata greaţa).

Într-o altă analiză s-a constatat şi prezenţa ranitidinei, utilizată pentru tratarea problemelor stomacale.

În ceea ce priveşte tabloul histopatologic, raportul indică faptul că Maradona suferea de ciroză hepatică, necroză tubulară acută asociată cu boli renale cronice, fibroză miocardică, fibroză subendocardică şi zone sugestive de ischemie acută, precum şi ateromatoză coronariană calcificată non-ocluzivă şi plămân cu caracteristici asfitice asociate cu patologia pulmonară cronică exacerbată.

Totodată, a fost relevată prezenţa siderofagelor care ”ar putea fi compatibile cu insuficienţa cardiacă”, relevă raportul. Se vorbeşte, de asemenea, de glomeruloscleroză focală, arteroscleroză, cardiopatie ischemică şi hiperplazie arterială în nodul sinoatrial.

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, la domiciliul din provincia Buenos Aires, unde se trata după operaţia de hematom cerebral efectuată la începutul lunii noiembrie.

După decesul său, autorităţile au iniţiat o investigaţie pentru a se stabili dacă a existat vreo neglijenţă în tratamentul fostului fotbalist, însă până în prezent nu s-a anunţat nimic oficial în legătură cu acest aspect, deşi au fost efectuate diverse percheziţii şi a fost pus sechestru pe proprietăţile neurochirurgului Leopoldo Luque, care l-a tratat pe Maradona şi a participat la intervenţia chirurgicală pe creier de luna trecută, şi ale psihiatrei lui Maradona, Agustina Cosachov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here