Rareş Bogdan: Până mâine seară, lucrurile se vor încheia. Nu se pune problema ca Florin Cîţu să plece

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a anunţat, referindu-se la conflictul din coaliţie, că pânâ mâine seară lucrurile se vor încheia şi se va merge mai departe în aceeaşi formă, precizând că nu se pune problema ca premierul Florin Cîţu să plece din funcţie, transmite News.ro.

“Eu am privit acuzaţiile, m-au îndurerat, cred că uneori ar trebui să fim mai calmi atunci când stăm în aceeaşi construcţie politică, noi nu avem o altă construcţie politică decât cu USR-PLUS, au 80 de parlamentari, noi avem împreună cu UDMR şi minorităţile abia 178, deci până la 234 pentru a avea majoritate e nevoie de voturile USR-PLUS. Sper ca lucrurile să se calmeze şi nu vă pot spune că în seara asta după coaliţie va ieşi fum alb, probabil ambele partide vor sta pe poziţii de forţă, dar pot să vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formă”, a declarat, luni, Rareş Bogdan. 

Întrebat cu ce variantă merge PNL şi ce vor face liberalii în condiţiile în care USR-PLUS va insista ca Florin Cîţu să plece din funcţie de premier, Rareş Bogdan a răspuns: ”Nu se pune problema ca Florin Cîţu să plece, Florin Cîţu este premierul de care are nevoie Românie, se bucură de sprijinul PNL. Eu voi propune şi un vot de susţine pentru Florin Cîţu pentru a se vedea extrem de clar că suntem în jurul lui, preşedintele se află într-un parteneriat asumat cu premierul şi e un lucru extrem de important”. 

Prim vicepreşedintele PNL a precizat că liberalii nu îl vor schimba pe Cîţu şi nu vor da un alt minister decât cele negociate în decembrie.  

“Nu-l schimbăm pe Florin Cîţu, nu dăm niciun alt minister decât cele negociate în decembrie, nu dăm nicio agenţie guvernamentală în plus faţă de ce am negociat. Nu avem niciun motiv, nu am greşit cu absolut nimic, suntem responsabili, vrem să guvernăm, vrem să guvernăm pentru români. Nu cred că ceea ce se întâmplă acum în spaţiul public ne ajută deloc nici ca ţară, nici ca partide politice. (…) Vom găsi o formulă în care să discutăm pe politici, sunt total de acord că putem veni cu politic şi eu îi aştept pe cei de la USR-PLUS să nu vină cu poziţii guvernamentale în plus sau cu aberaţia de cerere de a schimba premierul, ci să vină spre exemplu, şi i-aş susţine, dacă mi-ar spune că vor să introducem obligatoriu două tururi de scrutin sau să venim cu profesionalizarea în spaţiul public sau cu transparentizarea”, a mai declarat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here