Rareș Bogdan: Președintele Iohannis va lua 50-60% din voturile Diasporei, încă din turul I

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, este convinsc că mai bine de jumătate dintre românii care vor vota în Diaspora la alegerile prezidențiale vor pune ștampila pe Klaus Iohannis.

„În Diasporă, după estimările noastre, vor fi între 450.000 și 7-800.000 de votanți. La ultimele alegeri au fost 420.000. Față de europarlamentare, Diaspora va avea mai bine de dublu de secții de vot. Asta nu înseamnă neapărat că mobilizarea va fi dublă. Asta înseamnă că oamenii aceștia vor putea în sfârșit să voteze.

Cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți. Noi vom lua fără nicio problemă în Diaspora, adică președintele Iohannis, încă din primul tur, peste 50% spre 60% încă din primul tur, fără nicio problemă.” a spus Rareș Bogdan la Antena3.

Europarlamentarul PNL a venit cu vești rele pentru USR-PLUS. Rareș Bogdan a dezvăluit, că după ce s-a întâlnit cu mai multe comunități de români din străinătate, nu mai există o așa mobilizare mare pentru USR-PLUS și pentru Dan Barna, care ar lua doar 200.000 de voturi. În plus, Theodor Paleologu mănâncă și el din procentele prezidențiabilului USR.

„Nu cred că Dan Barna va obține toate voturile USR din Diasporă de la europarlamentare. Theodor Paleologu creeză o mare problemă și în țară și în Diasporă, deoarece intelectualitatea, studenții, artiștii s-au deplasat de la Dan Barna, după ce au fost votanți USR la europarlamentare. O parte s-au reîntors la Klaus Iohannis, cealaltă parte s-a mutat la Theodor Paleologu, în turul I.” a mai transmis Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a spus că niciunul dintre sondajele prezentate până acum în România nu iau în considerare Diaspora. De aceea, el crede că Viorica Dăncilă va intra în turul II cu Klaus Iohannis.

„Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reușit să-și mobilizeze o parte din electorat și să se stabilizeze undeva între 18 și 20%. În urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 și 13%. În ultimele 5-6 zile, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente”, a spus liderul PNL la Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here