Rareș Bogdan: S-au făcut presiuni pentru ca Rovana Plumb să fie audiată din nou în Comisia JURI

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan dezvăluie că au existat presiuni pentru ca Rovana Plumb să fie audiată a doua oară în Comisia JURI a Parlamentului European, după ce aceasta nu a avizat candidatura pentru postul de Comisar European. Rareș Bogdan mai spune că în această dimineaţă, la ora 10:30, Comisia JURI a Parlamentului European se va întruni, în absența Rovanei Plumb, pentru a încerca deblocarea situației.

“Luni dimineață, la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a discuta cazul candidatului propus de România”, a declarat Rareş Bogdan pentru Antena 3.

El mai precizează că, în mod normal, candidatul trebuia respins şi se revenea cu o nouă propunere, însă se va încerca, în urma unor presiuni, să se găsească o soluţie la această situaţie fără precedent. ”Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a mai spus, duminică seara, liberalul.

Cât despre poziţia preşedintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Rareş Bogdan consideră că aceasta nu îşi va permite să o primească în echipa ei pe Rovana Plumb şi va cere o nouă propunere din partea Guvernului de la Bucureşti.

Universul.net a dezvăluit săptămâna trecută că Rovana Plumb ar fi dispusă să se prezinte din nou în fața Comisiei Juridice cu un plan despre cum intenționează să plătească înapoi împrumuturile foarte mari pe care pretinde că le-a luat de la prieteni, în condițiile în care veniturile ei oficiale sunt relativ mici. Aceste împrumuturi dubioase care apar în declarația ei de avere reprezintă unul dintre motivele respingerii candidaturii ei la postul de comisar european.

Rovana Plumb a transmis, joi seară, că prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Plumb susţine că, până la această oră, nu a primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii.

Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, aşa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, a transmis, joi seară, Rovana Plumb.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here