Răul, sub alte nume. Rusia, țara în care sunt ridicați în rang criminalii de drept comun și sunt torturați pacifiștii

„Dreptate pentru mobilizați”. E vremea să vină acasă” / Protest al mamelor și soțiilor de mobilizați ruși, în Moscova / Sursa: Telegram

<< Ultimele zile ne-au arătat că pacifiștii care îndeamnă autoritățile ruse să pună capăt războiului continuă să fie urmăriți penal și închiși. O astfel de veste nu mai este o surpriză. A devenit norma, în Rusia, ca oamenii care s-au descurcat bine la școală și care iau în serios valorile umaniste să devină dușmani ai statului. Ceea ce-a schimbat este că acum înțelegem mai bine pe cine consideră statul eroi >>, scrie redactorul-șef al Novaia Gazeta Europa, Kirill Martînov (în rusă – AICI, în engleză – AICI).

<< Sașa Skocilenko, care a fost condamnat săptămâna trecută la șapte ani de închisoare de către judecătoarea Oksana Demiașeva pentru un protest la supermarket împotriva războiului, este un infractor, în timp ce Vladislav Kanius, un criminal violent care și-a ucis prietena în decurs de câteva ore, este un patriot exemplar și cetățean-model. Dacă ucizi, vei fi eliberat. Dacă ceri pace, te așteaptă tot iadul.

Anul trecut, Kanius a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea brutală a Verei Pehteleva. Nu numai că acum a ucis din nou – de data aceasta ca soldat rus în Ucraina – dar a și trăit pentru a-și spune povestea și a fost răsplătit cu punerea în libertate de către o Patrie recunoscătoare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a grațierea lui Kanius, explicând că criminalul și-a spălat vinovăția cu sânge. Ce a vrut să spună Peskov, exact, prin „spălarea vinovăției cu sânge”? În ce sânge trebuie să se scalde pentru a fi în cărțile bune ale lui Peskov? Are Kremlinul o baie specială în acest scop? Ca expert în baia de sânge, Peskov ar putea da un exemplu punând la dispoziția psihopaților violenți instrucțiuni video.

Rusia este un loc simplu. Vladimir Putin semnează zeci de decrete de grațiere a ucigașilor pentru a le refolosi talentele în Ucraina și apoi o carte albă oricui supraviețuiește pentru a comite mai multe crime odată ce se întorc acasă. Numai în ultimele luni, fostul mercenar din Grupul Wagner, Igor Safonov, a fost arestat pentru uciderea a șase persoane în satul Dereviannoe, din Karelia, în nord-vestul Rusiei, în timp ce colegul său mercenar, Serghei Rudenko, a fost condamnat la 11 ani și jumătate pentru o altă crimă, în Rostov-on-. Don.

Ucigașii de copii pot aspira acum la o carieră de călăi în Ucraina datorită unei politici de mobilitate socială pusă în aplicare de însuși Putin. Precum în cazul „operațiunii militare speciale”, pe care Putin a lansat-o la 24 februarie anul trecut, tot el a fost cel ce a semnat personal decretele de grațiere a ucigașilor. Omul care a abolit noțiunile obișnuite de bine și rău are un nume.

Serghei Hadjikurbanov / Foto: Baza

Serghei Hadjikurbanov, unul dintre bărbații care au organizat uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, de la Novaia Gazeta, a fost și el grațiat, fiind de acord să ia parte la sângeroasele abluțiuni pe câmpul de luptă ale lui Peskov.

Copiii lui Politkovskaia au numit grațierea o încălcare de neconceput a legii și a bunului simț. Prin asta, statul a transmis un mesaj clar Novaiei Gazeta, care a luptat ani de zile pentru a se asigura că ucigașii lui Politkovskaia sunt aduși în fața justiției: atâta timp cât vom fi la putere, ucigașii vor fi liberi și nu mai este loc pentru voi, ziarul vostru sau adevăr. Nu sunt un mare credincios în arcul universului moral care se înclină spre dreptate, dar sunt convins că oricine poate vedea că Politkovskaia a fost un patriot și un erou rus, în timp ce ucigașii ei și cei care îi adăpostesc sunt responsabili pentru distrugerea țării noastre.

Schimbând binele și răul, Putin pângărește națiunea. Războiul justifică acum actele arbitrare de violență, iar criminalii de drept comun sunt folosiți pentru a furniza carne proaspătă de tocat.

Grațierile secrete sunt ultimul cui sicriul statului de drept al Rusiei. Putin își folosește puterea de amnistie pentru a asambla o linie de producție ucigașă. Sensul cuvântului iertare a fost complet distorsionat, iar decretele care eliberează oameni precum Kanius sunt ireversibile, după cum explică prof. Elena Lukianova. Iertarea nu poate fi atacată cu apel, iar societatea rusă va trebui pur și simplu să trăiască cu acești criminali în mijlocul său, pe durata epocii Putin.

Un alt grup afectat de această întinare este cel al soțiilor soldaților mobilizați. Au început să le ceară soților să se întoarcă acasă după 14 luni petrecute pe front. În timp ce foștii deținuți sunt liberi să se întoarcă acasă după doar șase luni în tranșee, mobilizarea este pe termen nedeterminat.

Femeile care au protestat la Moscova pe 7 noiembrie au cerut statului să înțeleagă, subliniind caracterul „pașnic” al protestului lor și subliniind că nu protestează împotriva războiului în sine. Ele și-au subliniat loialitatea față de Putin și i-au cerut să le aducă soții acasă în viață. Un „istoric” a apărut apoi pe un post TV pro-război, ca răspuns, cerându-le acestor soții „să-și închidă fermecătoarele gurițe”. Așa vorbește statul patriarhal, fascist, construit pe umilirea femeilor și a oricui nu vrea să accepte ceea ce fac autoritățile.

O societate construită pe astfel de reguli abia poate fi o societate. Nu poți să-i faci pe oameni să-i celebreze pe criminalii și să-i condamne pe cei care încercaseră să-i oprească. Ceea ce se întâmplă abia dacă poate fi comparat cu stalinismul. Crimele din acea epocă erau justificate în mod obișnuit ca parte a „misiunii istorice a partidului de a construi comunismul”, în timp ce Rusiei din 2023 i se cere să accepte respingerea totală a civilizației umane din capriciul liderului său, un om atât de orbit de „măreția istorică” a evenimentelor care se petrec în jurul lui, încât nu manifestă niciun interes față de cei pe care îi forțează să trăiască alături de ucigași grațiați.

Răul are nume și ar trebui să le folosim pe unele dintre ele. Vladislav Kanius, Serghei Hadjikurbanov, Oksana Demiașeva și Vladimir Putin. >>

Semnale | Va fi măturată Rusia de un mare val anti-avort, pe fondul crizei demografice a țării?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here