Răzgândirea stranie a lui Ciolacu. L-a acuzat pe Orban că este iresponsabil, deși duminică îi cerea demisia. Reacția liderului PSD, dublată de mânia lui Gâdea

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Încâlcite sunt căile politicii. O demonstrează reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, la auzul veștii că Ludovic Orban își depune mandatul de premier.

„Deci nu înţeleg. Şi-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, dar va forma un Guvern după alegeri? Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Vorbim de lucruri diferite. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu s-a sucit după ce, duminică, îi ceruse demisia lui Ludovic Orban într-o intervenție la România TV: „Eu aștept întâi demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru. Românii, prin vot, i-au cerut acest lucru.”

De la declanșarea pandemiei încoace, de altfel, liderul PSD i-a cerut lui Orban cu nenumărate ocazii să demisioneze din postul de premier.

„De opt luni de zile medicii fac eforturi supraomeneşti să salveze vieţi. Administratorii spitalelor sunt puşi să găsească soluţii non-stop, urgente, pentru a face faţă numărului de pacienţi care a crescut exploziv. Ajunge cu cinismul! Orban şi Tătaru, daţi-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune faţă de familiile celor care au pierit în această tragedie. Nu pasaţi vina pe medicii şefi de la secţiile ATI pentru aberaţiile voastre. Nu ei sunt vinovaţi pentru deciziile voastre aberante. Medicii trebuie ajutaţi să-şi facă meseria, nu hăituiţi”, declara, de exemplu, Ciolacu după tragedia de la Piatra Neamț.

Nemulțumirea lui Ciolacu față de demisia lui Ludovic Orban s-a mutat și în studioul Antenei 3, portavocea PSD, unde Mihai Gâdea a tunat și a fulgerat pe marginea subiectului.

„Pui țara în pericol pentru că tu trebuie să îți dai demisia. Ar fi trebuit să pleci în câteva zile, dar n-ai mai așteptat”, a reacționat Gâdea la începutul emisiunii sale, „Sinteza zilei”.

Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituide coloana vertebrală a viitorului Executiv. Conform premierului demisionar, obiectivul pe care îl are este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. şi de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui Guvern.

1 COMENTARIU

  1. Hm, guvernul actual haituieste medicii???
    Macar de ar fi afirmat aceasta Papa Francisc I (…) de ex, dar de la un individ care isi incepe fraza cu ” deci” la ce te poti astepta? Dispareti cat de repede va mai tin calcaiele, TICALOSILOR rosu ciumati !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here