Noul președinte al CJ Teleorman, potrivit numărătorii parțiale, este Adrian Ionuț Gâdea (dreapta foto), din partea PSD. Gadea a mai deținut această funcție între 2013 și în luna ianuarie a anului 2017, fiind cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Candidatul PSD la șefia CJ Teleorman a câștigat alegerile, potrivit numărătorii parțiale, cu 42,93 la sută din voturi. Candidatul PNL, Eugen Parvulescu, a obținut 40,8 la sută din voturi, iar pe locul trei este Mihai Iordan (USR-Plus) cu 3,87 la sută.

Noul președinte al CJ Teleorman este inculpat în dosarul Belina, în care procurorii DNA îl acuză de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave.

Conform DNA, în dosarul Belina Adrian Gadea este acuzat că „a promovat un proiect de hotărâre de consiliu județean privind transferul Insulei Belina și Brațului Pavel în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean, a inițiat un proiect de hotărâre de guvern reținând, în mod vădit contrar legii, legalitatea proiectului cu caracter individual ce se va numi H.G. 943/2013, având cunoștință despre încălcarea dispozițiilor legale care reglementează normele de tehnică legislativă, a trimis neoficial către M.D.R.A.P. documente emanând de la CJ Teleorman în formă de proiect, unele nesemnate și în lipsa adoptării unei hotărâri de consiliu județean”.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here