Reacția sindicaliștilor care au oprit metroul, la acuzațiile ministrului: Ton de campanie electorală, nicio listă de revendicări

Sursa: Facebook

Sindicaliștii care ocupă liniile de metrou, blocând circulația cu acest mijloc de transport, în capitală, a revenit, vineri, cu un nou comunicat, pe pagina de Facebook a sindicatului.

Postarea se dorește a fi un răspuns la acuzațiile lansate de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, dar textul, împănat cu greșeli gramaticale și de ortografie, nu prezintă și o listă de revendicări.

Postarea a fost întâmpinată, pe Facebook, cu numeroase comentarii critice.

Postarea integrală, mai jos:

Răspunsul salariaților la postarea lui Drulă.

”O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”

Răspunsul salariatilor metrorex: Ilegal este ca în calitate de ministru sa nu respectați constituția și sa ignorați toate legile din tara. Ați ignorat toate demersurile sindicale și ați ignorat toate problemele din metrou.

,,Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

,, Răspunsul salariaților. O mana de oamenii? Suntem 2500 în acest moment și nu cedam! Interese mafiote aveți dumneavoastră, ne am convins pana în acest moment ce urmăriți. ,, Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii., O palma întregii Romanii a fost data de guvern, mai bine spus o lovitura decisivă. Ați condamnat o tara întreaga la sărăciei! Ati condamnat rand pe rand, pensionarii, elevii, studenții, doctorii, polițiștii.

,, Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

,, Răspunsul salariaților : dacă pana în acest moment nu s a înțeles ca subvenția primita reprezinta doar diferența pana la prețul corect al cartelei de metrou este doar din cauza dumneavoastră, ați manipulat presa pana acum. Peste tot în lume metroul este subvenționat, este o prostie sa l faceți rentabil când are caracter social. Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Raspundul salariaților : noi spre deosebire de dumneavoastră am venit la muncă în fiecare dimineață, după amiaza și noapte! Nu am stat sa facem show la televizor. Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.Răspunsul angajatilor/: care bine domnilor? Vreți sa dați oamenii afara, vreți sa anulați trenuri, vreți sa le luați din bani și tot aveți tupeul sa vorbiți de binele salariaților?

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018. răspunsul salariaților : NU ARE LEGĂTURĂ CU NOTIFICAREA DATA.SPATIILE COMERCIALE AU PROCES PE ROL, INSTANTELE JUDECĂTOREȘTI, DNA UL SI AU SPUS CUVÂNTUL ÎN PRIVINȚA ASTA. TERMINAȚI CU MINCIUNILE. O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. RASPUNSUL SALARIAȚILOR : NU CAPUSEAZA NIMENI METROU, NE ADIGURAM CA NU L VINDEȚI BUCĂȚI. ȘI CAND SPUNEM ASTA ȘTIȚI LA CE FACEM REFERIRE Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi.RASPUNSUL SALARIAȚILOR. CU LEGEA DE PARTEA NOASTRĂ NICI NOI NU VOM DA ÎNAPOI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here