După ce Drulă a dezvăluit privilegiile sindicatului, propaganda rusă i-a făcut statuie lui Rădoi: Apără drepturi și se impune în fața miniștrilor

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

A doua zi după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat concluziile Corpului de Control privind relația dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi, acesta era apărat din răsputeri de Sputnik, brațul în limba română al propagandei ruse.

„Liderul Metroului, Rădoi, l-a făcut praf pe ministrul Drulă”, scria, triumfalist, site-ul rusesc, citând copios din spusele lui Rădoi, dar fără a aminti acuzațiile de cartel aduse de ministru sau datele concrete din raportul de control, pe baza cărora Cătălin Drulă formulase acuzațiile aduse, public, șefului de sindicat.

În schimb, materialul merge înainte, „imparțial”:

  • „Drulă, un ministru fără experiență în domeniu sau în conducerea unei instituții, a criticat  creșterea salariilor celor peste 5.000 de angajați din Metrorex în condițiile scăderii numărului de călători în pandemie – implicit a încasărilor – spunând că decizia majorării a fost impusă de sindicat. Drulă a acuzat și diversele facilități ale sindicaliștilor. O replică puternică a venit de la Ion Rădoi, liderul sindicatului Metrorex, care l-a luat dur pe politicianul oengist: Ce caută ăsta acolo când eu lucrez în metrou de când el nu se născuse?!”.
  • „Sindicatul Metrorex este unul dintre cele mai stabile și puternice organizații ale lucrătorilor din România – Ion Rădoi și oamenii săi reușind să le apere drepturile și să se impună în fața miniștrilor”.
  • „Din păcate, postul de director general al Metroului este unul gestionat politic – și din această cauză au fost impuși, în timp, diverși reprezentanți au unor grupuri de interese, care au vizat investițiile mari de la această structură strategică, nu doar de transport urban subteran”.

Context

Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri dimineaţa, pe toate magistralele, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Metrorex, citat de Agerpres. 

Metrourile ar fi trebuit să circule începând cu ora 5, dar călători nu au fost lăsați să coboare în subteran. Oamenii au găsit porțile cu lacătul pus și un afiș care anunța că este grevă spontană.

Greva de la metrou vine la o zi după ce Metrorex a anunţat că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 2 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here