Reacția USR PLUS după ședința crucială privind moțiunea

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite, că PNL şi PSD refuză dreptul parlamentarilor de a depune o moţiune de cenzură, transmite News.ro.

„Am văzut în Parlament nişte zile negre când Dragnea făcea tot ce voia, ce s-a întâmplat azi se înscrie în acelaşi capitol”, a afirmat el. Moşteanu a susţinut că „echipa câştigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu”.

„E prima oară în 31 de ani când parlamentarilor li se refuză dreptul de a depune o moţiune de cenzură. PNL şi PSD au boicotat această şedinţă. Am văzut în Parlament nişte zile negre când Dragnea făcea tot ce voia, ce s-a întâmplat azi se înscrie în acelaşi capitol. PNL şi PSD refuză dreptul parlamentarilor de a depunde o moţiune”, a declarat, după şedinţa BPR, Ionuţ Moşteanu.
El a adăugat: „Echipa câştigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu”.

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere pe tema moţiunii de cenzură se reia, neexistând cvorum la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR. Informaţii iniţiale indicau că solicitarea PNL a fost aporbatp cu 9 voturi la 7. PSD a părăsit şedinţa, iar Ludovic Orban a anunţat că nu participă la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiune.  Înaintea şedinţei, PNL a depus un document prin care a a contestat autenticitatea semnăturilor pentru moţiune.  Liberalii susţin că mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerinţa de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului, fiind cel putin 12 semnături scanate, unele semnături sunt redate cu ştersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoareşi că există indicii temeinice că mai multe semnături ale unor senatori si deputati iniţiatori ai moţiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile aceloraşi parlamentari din listele de semnături pentru prezenta acestora la şedinţele de plen ale fiecărei camere/la şedinţele comisiilor. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură sunt „în regulă”, dar colegii săi care le-au trimis scanate „au semnat deja şi aşa cum vrea echipa dlui Cîţu, cu pixul pe hârtie”.
El a precizat că, legal, „semnătura olografă rămâne chiar dacă e făcută pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie sau cu creta pe jos”, menţionând însă că vor fi completate listele de semnături.

2 COMENTARII

  1. Gruparea citu isi sapa singura groapa,caci usereplus nu mai da inapoi!Astia cu cat impiedica sa fie depusa motiunea ,cu atat nu va mai putea guverna linistita de acum incolo,.iar daca spera ca din asta sa castige citu la congresul PNL,se inseala gravAcum nu mai voteaza oamenii lor de paie pusi presedinti de filiale cu forta,acum vor vota membrii simpli,in cabina de vot …sper sa nu le fie frica sa gandeasca liber si sa voteze la fel!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here