Reacţii de furie în Vietnam după uciderea a 13 câini ai căror stăpâni aveau COVID-19

Uciderea a 13 câini în Vietnam pentru că stăpânii lor erau bolnavi de COVID-19 a stârnit proteste în presă şi pe reţelele de socializare, relatează duminică agenţia DPA, citată de Agerpres.

Proprietarii câinilor, un cuplu, au părăsit provincia Long An către provincia Ca Mau în încercarea de a se pune la adăpost în cea mai rea perioadă a pandemiei, şi au luat cu ei pe o motocicletă şi cei 13 câini.

Dar, la sosirea sâmbătă la un post de control, cuplul a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Autorităţile sanitare locale au decis apoi uciderea celor 13 câini, de teamă că ar putea fi purtători ai virusului.

”Din punct de vedere ştiinţific nu există nicio dovadă conform căreia câinii pot transmite oamenilor COVID-19. Prin urmare, decizia de a ucide câinii nu are o bază ştiinţifică” şi ”este o acţiune crudă şi lipsită de etică”, afirmă doctorul Tuan Nguyen, profesor de medicină predictivă la Universitatea de Tehnologie din Sydney (Australia).

Imaginile cu cei 13 câini pe care acel cuplu îi transporta pe motocicletă în călătoria lor de 300 de kilometri au fost intens distribuite în mass-media vietnameze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here