„Regele Kazu”, în vârstă de 54 de ani, a semnat cu o echipă din liga a patra japoneză. Fotbalistul vrea să joace până la 60 de ani

Starul fotbalului japonez Kazuyoshi Miura a semnat la 54 de ani un nou contract cu un club din a patra ligă, unde antrenor este fratele său mai mare, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

„Regele Kazu” a semnat cu Suzuka Point Getters şi a promis că „va lupta pentru a ajuta echipa să câştige”. Transferul a fost anunţat pe 11 ianuarie la ora 11:11, un simbol pentru atacantul care va purta numărul 11.

Miura, care va împlini 55 de ani în februarie, a declarat în decembrie că a primit oferte de la mai multe cluburi din Japonia şi din străinătate, după ce a jucat la Yokohama FC, sezonul trecut, în J-League (prima ligă).

Dar echipa a terminat pe ultimul loc în campionat şi Miura a spus că a refuzat o ofertă de prelungire la Yokohama pentru a câştiga timp de joc. „Le mulţumesc că mi-au dat şansa de a juca aici”, a scris el într-un comunicat publicat de noul său club.

Miura, care vrea să joace până la vârsta de 60 de ani, speră să aibă mai mult impact în noua sa formaţie antrenată de fratele său Yasutoshi. Starul japonez a evoluat de-a lungul lungii sale cariere la cluburi din Brazilia, Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

A fost unul dintre cei mai faimoşi fotbalişti asiatici din anii 1990, ajutând Japonia să se afirme în fotbalul mondial când a fost lansată J-League, în 1993. Miura s-a mutat în Brazilia în 1982 şi a semnat primul său contract profesionist în 1986 cu Santos FC.

În 2021, Miura şi-a îmbunătăţit recordul de cel mai în vârstă fotbalist care evoluează într-un meci din prima ligă japoneză, el jucând la vârsta de 54 de ani şi 12 zile. A fost al 36-lea său sezon la profesionişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here