Regina Elisabeta a II-a urmează să fie înhumată luni, la Windsor

Sursa: Facebook

Regina Elisabeta a II-a urmează să fie înhumată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie privată, în Capela St Georges a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, după funeraliile de stat, anunţă Palatul Buckingham, relatează AFP, citată de News.ro.

Copiii reginei, inclusiv Charles al III-lea, se reculeg vineri, tot la ora locală 19.30, într-un priveghi, la sicriu, expus la Palatul Westminster, la Londra, până la funeraliile suveranei, care a decedat la 8 seprembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, în Scoţia.

Funeraliile de stat, primele de la moartea lui Winston Churchill, în 1965, urmează să aibă loc luni, la ora 12.00, la Abaţia Westminster, în prezenţa a peste 2.000 de invitaţi, inclusiv sute de demnitari străini şi capate încoronate.

După ”Last Post” – omagiul militarilor căzuţi în luptă în armata britanică” – se respectă un moment de reculegere, către ora 13.55.

După funeralii, sicriul este urcat pe afet şi purtat în procesiune în capitala britanică, până la Arcul Wellington, situat la Hyde Park Corner, unde va fi transferat într-un dric.

Dricul va conduce sicriul la Windsor, la Capela St Georges, pe Long Walk, o alee spectaculoasă care traversează domeniul până la castel, iar ceremonia care avea loc după aceea va fi transmisă în direct.

O slujbă religioasă urmează să aibă loc, la ora 17.00, la Capelă, în prezenţa a peste 800 de persoane, înaintea înhumării, rezervată membrilor apropiaţi ai familiei, fără fotografi şi camere de luat vederi.

Sicriul reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret.

Sicriul prinţului Philip, care se află în prezent în Castelul regal, urmează să fie adus în capelă, lângă cel al reginei.

Mii de britanici au stat la coadă toată noaptea pentru a-şi lua rămas bun de la regina Elisabeta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here