Regina Marii Britanii le-a cerut Prințului Harry și soției acestuia, Meghan Markle, să ajungă la un acord cu Palatul Buckingham privind renunțarea lor la privilegiile regale, proces etichetat de presa din insulă drept ”Megxit”, relatează Mediafax. Vestea a șocat atât familia regală, cât și pe britanici, care cer acum ca nepotul reginei și soția lui să nu mai primească bani publici. În scandalul regal al momentului intervine și Donald Trump, care își declară susținerea pentru regină.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, își formulează cererea cu câteva zile înaintea primei apariții publice a Prințului Harry, după anunțul privind retragerea cuplului dintre figurile de prim-plan ale familiei regale, notează Page Six.

În urma mai multor consultări, Regina a cerut reprezentanților săi ”să transforme criza într-o oportunitate”, schițând o propunere viabilă pentru noile roluri pe care le vor îndeplini Harry și Meghan.

Prințul Harry și Meghan Markle intenționau să rămână în Marea Britanie doar trei zile, așa că și-au lăsat fiul de numai opt luni în grija bonei, în Canada, acolo unde au petrecut sărbătorile de iarnă. Pentru că anunțul divorțului de familie s-a lăsat cu o criză imensă, Meghan s-a văzut nevoită să se întoarcă singură în Canada, în timp ce prințul Harry, la presiunile bunicii sale, regina, a rămas în Regat ca să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei.

Britanicii sunt dezamăgiți de modul în care ducii de Sussex au decis să își facă ieșirea din familia regală. Îi deranjează mai ales faptul că au sfidat-o pe regină. Un sondaj de opinie făcut zilele acestea arată că peste jumătate dintre britanici, deși nu sunt deranjați că prințul Harry și Meghan Markle vor o altă viață, cer ca aceștia să nu mai primească bani de la bugetul de stat sau din conturile regale și să le fie retrase titlurile.

În legătură cu criza Casei Regale a Marii Britanii, Donald Trump, președintele SUA, a declarat: ”Nu vreau să intru în detalii, dar am un imens respect pentru regină, nu cred că ar trebui să treacă prin asta”.

Cuplul de Sussex va continua să beneficieze de susținere, au notat tabloidele britanice sâmbătă, sugerând că Regina ”este pregătită să încheie o înțelegere generoasă cu nepotul său”.

Elizabeth speră ca și alți membri ai familiei regale care își doresc o poziție modernă în familie să poată folosi strategia pe care o pregătește pentru Meghan și Harry, a scris Telegraph.

Harry, în vârstă de 35 de ani, va rămâne în Marea Britanie până când un plan este pus la punct, arată The Sun, arătând că în cazul unei plecări nu ar mai fi prevăzută și o dată de întoarcere. Jurnaliștii spun că prințul urmează să aibă întâlniri atât cu Regina, cu fratele său, prințul William ca și cu tatăl său, Prințul Charles.

Markle a plecat deja în Canada unde o aștepta bebelușul lor, Archie.

Regina a fost fotografiată pentru prima dată de la anunț vineri la volanul mașinii sale Range Rover, la domeniul regal Sandringham, purtând o eșarfă cu imprimeuri canine în timp ce câinele său rasa corgi se afla pe bancheta din spate.

Harry urmează să apară în public pentru prima dată de la efectuarea anunțului privind retragerea din prim-planul regalității, joi, pentru Cupa Mondială a Ligii de Rugby, la palatul Buckingham.

Miercuri, ducii de Sussex au anunțat și că vor adopta „o abordare media revizuită” din primăvara acestui an. De exemplu, vor colabora cu „organizații de media democratice și tinere și cu viitori jurnaliști”, iar unora li se va acorda acces exclusiv la evenimente regale.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here