Regiunea din Rusia care a interzis râsul în timpul cununiilor civile

Foto: Unsplash

Ziua nunții este considerată în general una dintre cele mai fericite zile din viața unei persoane. Nu și-n regiunea Rostov din sudul Rusiei, unde autoritățile au interzis râsul la cununiile civile, scrie The Moscow Times.

Noul decret, care a intrat în vigoare luni, interzice și consumul de alcool și reamenajarea mobilierului la starea civilă.

Acesta prevede că ceremoniile cununiei civile ar trebui să aibă loc într-o sală de ceremonii la o oră și o dată prestabilite – și să nu depășească 40 de minute –, cu steagul și stema Rusiei prezente.

Pe lângă râs, conversațiile și exclamațiile zgomotoase sunt interzise în mod explicit, la fel ca purtarea pantofilor murdari sau a genților și rucsacurilor de dimensiuni mari.

Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași luat de val. Este permis să zâmbești, dar nu este nimic amuzant într-o astfel de ceremonie – aceasta este o ocazie solemnă, tandră”, a declarat tabloidului Komsomolskaya Pravda Olga Isaenko, care conduce biroul de registratură al regiunii Rostov, menționând că astfel de restricții au existat dintotdeauna informal.

Mâncatul, consumul de alcool, fumatul, plimbarea prin sala de căsătorii și mutarea pieselor de mobilier și aranjamentelor florale completează lista de „proceduri maritale” interzise acum în regiune.

Fotografierea, filmarea și acompaniamentul muzical sunt însă permise.

Isaenko a spus că nu există pedepse pentru încălcarea decretului, dar că în cazurile extreme, cum ar fi întreruperea unei ceremonii în stare de ebrietate, se poate ajunge la urmărire penală.

Decretul regional nu este prima încercare de-a înăbuși râsul în Rusia. În 2019, autoritățile din republica Ingușetia, Caucazul de Nord, au încercat să interzică râsul puternic printr-o campanie publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here