Replica lui Kelemen Hunor pentru ministrul Justiţiei, în disputa privind SIIJ

Inquam Photos / Manases Sandor

Argumentele ministrului Justiţiei pe tema SIIJ nu au substanţă, a luat-o pe arătură, declară la RFI vicepremierul Kelemen Hunor, transmite News.ro.

Preşedintele UDMR îi răspunde lui Stelian Ion în scandalul din coaliţie legat de desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Infraţiunilor din Justiţie. Uniunea propune ca atribuţiile SIIJ să treacă la Parchetul General, în timp ce ministrul se opune şi vrea ca dosarele să meargă la parchetele specializate.

Kelemen Hunor explică poziţia UDMR pe tema desfiinţării SIIJ: „Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor. Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei se pot face nuanţele şi, dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului”.

Liderul UDMR îl acuză pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, că „a luat-o pe arătură”: „Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriaşă că ”Ori faceţi aşa cum spunem noi, ori sunteţi duşmanii Justiţiei”. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede”.

De asemenea, Kelemen hunor a criticat argumentul lui Stelian Ion legat de Schengen şi MCV calificându-l drept ”o prostie”.
Stelian Ion a declarat la TVR că, „dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii sau vecinii noştri să nu intrăm în Schengen”.

Kelemen Hunor taxează declaraţiile ministrului Justiţiei: „Stelian Ion sugerează că noi susţinem acest amendament în interesul altora. Noi ne-am obişnuit, când cineva nu are argumente într-o dispută cu noi sau contraargumente, scoate această carte, care nu are nici o legătură, nici cu realitatea, nici cu starea de fapt. Este o acuzaţie lipsită de substanţă şi de substanţă cenuşie. A luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declaraţie. Eu aşa ştiu, de ani buni, că intrarea noastră în Schengen şi ridicarea MCV-ului este împiedicată de Olanda şi de Franţa, nu de vecinii noştri. Este o prostie să spui aşa ceva, să sugerezi aşa ceva, dar asta este, ne-am obişnuit, în 20-30 de ani, când nu ai argumente, atunci hai cu cartea asta. E o prostie”.

VIDEO | Momentul în care o youtuberiță cubaneză este arestată chiar în timp ce dă un interviu în direct

1 COMENTARIU

  1. Este si o mai mare prostie sa te exprimi in halul in care te exprimi, cat si sa -ti faci iluzii ca toti romanii de buna credinta alaturi de UE , Comisia de la Venetia, etc, sunt prosti… d-le kelemen hunor ? Cum iti permiti sa iti imaginezi ca in pozitia de balama la toate guvernarile de dupa 89 si cu doar 5% voturi fortate, vei putea da toate legile justitiei si bunul mers al tarii spre o mai buna dezvoltare si modernizare, peste cap , iar si iar ? Da, Romania este permanent sabotata spre a-si atinge telurile democratice, tocmai din interiorul ei , de cei care alaturi de regimul dragnea macelareau legile justitiei si nu numai. Atentie la neatentie, vei suporta loviturile proprie-ti materii cenusii(!?) cu privire la intreaga actiune politica vicleana si otravita .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here