Replica lui Orban, după ce Cîţu a afirmat că a reuşit să convingă o României să fie premier

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a comentat, vineri, afirmaţia lui Florin Cîţu potrivit căreia ar fi convins o României să fie prim-ministru. “Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu”, a transmis Orban, precizând, de asemenea, că negocierile pentru formarea coaliţiei au fost conduse tot de el.

Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Brăila, ce părere are despre afirmaţia premierului Florin Cîţu care a declarat că a reuşit să convingă o României să fie prim-ministru şi crede că nu îi va fi greu cu membrii PNL pentru a ales preşedinte al partidului.
“Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului, că prima formă a mandatului a fost Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor, am flexibilizat mandatul după un blocaj de şase zile, cu a doua variantă Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedintele Senatului şi asta a deblocat negocierile, dar până la urmă decizia, preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, preferinţa a fost manifestată de partenerii de coaliţie de la USR-PLUS la momentul respectiv. Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine. Negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, la Alba Iulia, că a convins întreaga Românie să fie premier şi pe partenerii de coaliţie să îl susţină pentru această funcţie şi consideră că este mai simplu să îşi convingă colegii de partid să îl sprijine pentru funcţia de preşedinte al PNL.

3 COMENTARII

  1. Ce mai zgomot- Ce mai zbucium . Nu putem sa nu ne aducem aminte de preferatul votantior de dreapta ce a cistigat alaturi de presedintele Iohannis toate alegerile deja trecute cu o singura exceptie si anume alegerile parlamentare , de departe cele mai importante alegeri pentru natiune .Din – Orban numit cel bun -de catre reprezentantii la cel mai inalt nivel al UE , din rasfatatul intregului esicher politic si din preferatul presedintelui tarii ce il numea cu emfaza – seful guvernului meu – s-a impiedicat tocmai la mal .Tocmai cind sa zicem si noi am trecut Rubiconul -iaca pozna c-am scapat-o .De niciunde , netam- nesam ,ne-am facut-o cu mina noastra .Ne-am trezit – dis de dimineata -si cu un elan muncitoresc atasat heirupismului , mai ceva ca pe santierele patriei ,am decis sa pierdem alegerile parlamentare . Un cumul de decizii nonnecesare si auto distrugatoare au deteminat un intreg electorat de dreapta sa nu se mai prezinte la vot, Un procent decisiv si important de alegatori PNL au stat acasa . Procentele sau evaporat mai ceva ca apa Saharei .In acel moment mai toata lumea a inteles ce s-a intimplat .Presedintele tarii a renuntat la a mai sprijini premierul din acele vremuri , partidul numit PNl (parte din el )se pozitioneza alaturi de actualul premier ce detine toate pirghiile in a cistiga partida in luna septembrie a.c. Premierul Citu cumuleaza tot ceea ce ii trebuie spre a fi cistigatorul .Detine sprijinul presedintelui ce ,din postura de fost sef PNL, isi va acorda girul actualului premier ,detine laudele ce contin sfirsitul pandemiei ,probabil va detine si votul noilor alesi (alegeri in curind ) in functiile de sefi de filiale si nu in ultimul rind detine modalitatea de a obtine banii din PNNR .Tolba ii este astfel plina de bunatati si dupa vizita doamnei Von Der Leyen in Romania va fi si exemplul politic de urmat .

  2. Ca de obicei,cum se da o stire despre Orban,hop si trolul asta putinist de mai sus se baga in seama sa faca si el zgomot,de parca-i citeste cineva ineptiile lungi cat o zi de post…mars,ma!!

  3. Foarte normal!!Omul a fost intrebat ,a raspuns,ca asa-i politicos!Plus ca are dreptate si asta-i adevarul!Iar Catu si-a cam uitat lungul nasului si a uitat cine l-a facut cunoscut ca politician!Nu alina gorghiu,presedinta care a dus partidul in jos cu 10 procente si cea care l-a pus pe liste in 2016,ci Orban,ca presedinte nou ales in 2017 si care l-a aparat de injuriile lui teodorovici cand a prezentat programul ca ministru de finante,dupa ce tot dansul ne-a scapat de guvernarea pesedista !!! Asa ca, romanii nu aleg prin vot direct un prim ministru,ci presedintii de partide il propun,iar presedintele tarii alege!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here