România, aplaudată de şefa Comisiei Europene pentru ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a mulţumit României pentru donaţia de aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie trimisă vineri Republicii Moldova. „Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris von der Leyen pe Twitter, citată de News.ro.

„Mulţumesc României că a trimis aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a fost mesajul postat vineri de Ursula von der Leyen pe Twitter.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Potrivit acesteia România va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete şi 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, în valoare de 11.188.600 lei.

Cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu este vineri într-o vizită la Chişinău unde va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi, precum şi participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here