România, cel mai mare deficit ajustat sezonier din UE | Siegfried Mureșan: Trebuie să scăpăm urgent de Dăncilă

Cel mai recent raport Eurostat confirmă dezastrul economic al guvernării PSD. România are cel mai mare deficit bugetar ajustat sezonier din toată Uniunea Europeană, -4,5% din PIB pe trimestrul doi din 2019. Asta în timp ce media tuturor celor 28 de state din UE este de -0,9%, de cinci ori mai puțin.

În aceeași perioadă a lui 2018, deficitul ajustat sezonier al României a fost de -2,5%, ceea ce înseamnă că a crescut cu două procente în ultimul an.

În comparație cu vecinii și cu țările din regiune, România stă și mai prost. Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovenia, Austria și statele baltice au excedent bugetar. Polonia are un deficit mic, de -0,1%.

După publicarea acestor date, europarlamentarul român Siegfried Mureșan a scris că orice politician responsabil din România trebuie să aibă ca scop scoaterea PSD din Palatul Victoria.

Orice politician responsabil trebuie să aibă ca scop îndepărtarea Guvernului Dăncilă de la Palatul Victoria. Avem de departe cel mai iresponsabil și risipitor guvern din Uniunea Europeană, așa arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Conform Eurostat, Guvernul României a avut, în trimestrul II al anului, cel mai mare deficit public ajustat sezonier din întreaga Uniune Europeană, de 4,5%. Este un deficit de 5 ori mai mare decât media UE de 0,9% din PIB.

Orice zi cu acest Guvern demis încă la Palatul Victoria înseamnă îndatorarea românilor, înseamnă un pericol pentru finanțele românilor, înseamnă un pericol pentru stabilitatea economică a țării.

Vreți să lăsăm acest guvern să se mai ocupe de banii românilor? Vreți să mai permitem acestui guvern să facă bugetul României și pentru anul 2020? Este ceva mai grav decât să lăsăm Guvern Dăncilă să împartă banii românilor încă un an? De aceea trebuie să scăpăm de urgență de Viorica Dăncilă.” a scris europarlamentarul liberal pe Facebook.

Guvernul Dăncilă va rămâne în funcție până când noul guvern va depune jurământul.

Ce este ajustarea sezonieră?

Prezența efectelor sezoniere și calendaristice în seriile de timp ale conturilor naționale trimestriale împiedică aprecierea corectă a tendințelor față de creșterea agregatelor conturilor naționale trimestriale. Astfel, ajustările pentru efectele sezoniere și calendaristice ajută la aprecierea tendințelor din conturile naționale trimestriale; în plus, ajustarea sezonieră relevă impactul efectelor sau evenimentelor neregulate, facilitând înțelegerea evoluțiilor economice prin intermediul statisticilor conturilor naționale trimestriale.

Ajustarea sezonieră are drept scop eliminarea efectelor sezoniere din cadrul seriei de date pentru a se evidenţia evoluţia economică reală din perioade consecutive. Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial ca urmarea a modificării modelelor adoptate, numărului de regresori folosiţi, modificării seriilor brute şi a numărului de observaţii disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here