România donează Republicii Moldova materiale medicale în valoare de peste 7 milioane de lei

Sursa: Presidency.ro

Ministerul Apărării Naţionale donează Republicii Moldova materiale de resort medical în valoare de 7.302.836,95 lei, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate MApN, donaţia, care constă în 1.000 viziere, 9.000 cutii cu mănuşi, 2.000 ochelari de protecţie din plastic, 3 milioane de măşti chirurgicale, precum şi 500.000 de măşti de protecţie este acordată, în baza contractului de donaţie între statul român prin Ministerul Finanţelor şi Ministerul Apărării al Republicii Moldova, din 29 decembrie 2022, în scopul continuării măsurilor constante de sprijin ale României pentru Republica Moldova.

Reprezentanţii MApN vor preda materialele medicale către omologii lor din Republica Moldova, joi şi vineri, la punctul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa.

MApN arată că transportul bunurilor materiale de la Centrul de logistică medicală şi de la depozitul sanitar Nord-Sebeş la punctul de control trecere frontieră Leuşeni-Albiţa se execută prin grija Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar operaţiunile de export/donaţie şi predare a bunurilor către reprezentanţii Republica Moldova se desfăşoară cu sprijinul CN Romtehnica SA.

Radio Chișinău: Republica Moldova se află pe hărţile de război ale Federaţiei Ruse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here