România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor din regiunea transnistreană

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că nu recunoaște legitimitatea așa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

 

„Ministerul Afacerilor Externe reiterează, și cu această ocazie, faptul că România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european”, se arată în comunicatul remis duminică.
Biroul de Reintegrare de la Chişinău a anunţat deja, referitor la scrutinul prezidenţial din Transnistria, că acesta se desfăşoară în afara cadrului constituţional şi contrar legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova, potrivit News.ro. În acelaşi timp, poziţia oficială a Guvernului de la Chişinău este că aceste „alegeri” nu pot fi recunoscute şi sunt considerate nule din punct de vedere juridic. Autorităţile Republicii Moldova au îndemnat partenerii internaţionali să se abţină de la declaraţii, mediatizări, desemnări de „observatori electorali” sau alte acţiuni, pentru a exclude orice legitimizare a aşa-numitelor „alegeri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here