Românii arestați în Danemarca pentru că și-ar fi agresat bebelușul au fost eliberați

Ionuț și Sorana Rotundu, cei doi părinți români arestaţi în Danemarca sub acuzaţia că şi-ar fi agresat bebeluşul, au fost eliberaţi. Aceștia nu își vor putea vedea însă copilul în următoarele șase luni.

Anunțul a fost făcut marți de ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Noutăţi despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberaţi din arestul preventiv, însă nu-şi pot vedea copilul în următoarele şase luni. Nu renunţam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în ţară a băieţelului M.R. şi plasarea acestuia la familia bunicilor materni”, a scris Firea într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că a fost informată că autorităţile daneze au decis eliberarea părinţilor, după ce au fost adunate toate probele din acest caz şi nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate.

O concluzie a poliţiştilor nu a fost emisă şi nici nu există un termen limită până când autorităţile daneze se vor pronunţa. Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinţii nu pot primi vreo informaţie. Îl vor putea vedea pe băiat abia după şase luni şi atunci doar pentru foarte puţin timp. Din informaţiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legătură cu autorităţile din Danemarca şi le punem la dispoziţie orice informaţie poate fi de ajutor”, a adăugat Gabriela Firea.

În luna februarie, cei doi soți au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul avea hemoragie craniană şi suspectau ”sindromul bebeluşului scuturat”.

Părinţii au fost plasați în centre de detenţie diferite şi nu au avut dreptul să-și vadă copilul. Ministerul de Externe a fost sesizat de acest caz, iar Ambasada României a făcut numeroase demersuri.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a transmis o scrisoare oficială către Ministerul Afacerilor Sociale şi Persoanelor Vârstnice din Danemarca prin care a solicitat o soluţie de comun acord pentru aducerea în ţară a copilului familiei Rotundu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here