Șeful serviciilor secrete ucrainene: Rusia implementează noul plan „D-plus 60”. Ce se va întâmpla în următoarele zile

Șeful serviciilor de informații ucrainene, generalul Kirył Budanov, susține că serviciile ucrainene au surse excelente de informații în întreaga armată rusă și chiar în Kremlin. Datorită acestui fapt, ei cunosc bine următorii pași ai trupelor ruse și au reușit recent să distrugă o navă rusească. Mai mult, ucrainenii au aflat despre planurile secrete pentru cea de-a doua etapă a invaziei rusești numită „D-plus 60” și știu ce plănuiesc trupele agresorului pentru următoarele 30 de zile, notează onet.pl.

Generalul de brigadă Kirył Budanov este șeful direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. După cum singur recunoaște, nu este surprins că Rusia nu face prea multe progrese în atacul asupra țării sale. „Știam cum va fi totul”, a spus armata într-un interviu amplu pentru revista Coffee or Die.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene dezvăluie că atât înainte, cât și după invadarea Rusiei, Ucraina a obținut o mulțime de informații despre intențiile rusești grație surselor umane, inclusiv celor de la Kremlin. De asemenea, inteligența cibernetică continuă să joace un rol important.

”Datorită unei puternice informații cibernetice, Ucraina are acces la toate complexele militare de apărare din Rusia”, spune Budanov (foto).

Gen. Kirył Budanow, foto: Ministerul Apărării al Ucrainei

Potrivit lui Budanow, numeroasele succese ale trupelor ucrainene pot fi atribuite, printre altele activități excelente de informații. Serviciile pe care le supraveghează controlează activitățile armatei, ale gherilelor locale și ale luptătorilor străini care au venit să-i sprijine pe ucraineni. Generalul subliniază că, spre deosebire de partea ucraineană, comandamentul rus are tendința de a „trata soldații săi ca și cum ar fi de unică folosință”.

 

*Atacuri eficiente asupra rușilor

Ca exemplu de operațiuni de informații de succes, generalul Budanov menționează recentul atac de la Berdiansk, care a avut ca rezultat distrugerea unei nave rusești de debarcare în doc. Datorită capacităților sale de informații, Ucraina a lovit exact la timp pentru a provoca daune maxime. „Racheta a lovit în același timp în care camioanele cu combustibil și muniție se apropiau de navă”, dezvăluie Budanov.

Generalul susține că Ucraina are spioni în mediul militar și politic rusesc, inclusiv în administrația Putin. La rândul său, inteligența cibernetică a devenit atât de eficientă încât oferă serviciilor o perspectivă profundă atât asupra planurilor militare rusești, cât și asupra sectorului politic și economic al țării. „Am făcut progrese semnificative în domeniul inteligenței cibernetice”, spune Budanow.

Datorită acestui fapt, în afară de informații despre armata rusă, Ucraina este capabilă să „observe foarte bine circulația banilor ruși”, argumentează șeful informațiilor ucrainene. – Vom ști unde se duc banii, unde se încasează și când „se mișcă”. De asemenea, putem vedea ce se întâmplă în zona de combustibil a Rusiei. Urmărim și toate inovațiile din domeniul armelor – subliniază el.

Mai mult, Budanov dezvăluie că serviciile interceptează comunicațiile trupelor ruse. „Vedem scrisorile și tot ce scriu ele”, spune el.

*Ucraina are planuri pentru acțiunile Rusiei de luna viitoare

În ciuda succeselor sale evidente, Budanov rămâne realist și înțelege avantajul semnificativ al trupelor rusești în ceea ce privește numărul de soldați și avioane. „Deocamdată, pot spune că acesta este un război absolut”, spune el. ”Deși vedem dorința destul de nerealistă a conducerii ruse de a captura Kievul în primele trei zile. După două zile de război, Rusia și-a dat seama că lucrurile nu merg așa cum se așteptase, estimează el.

„Așa că rușii au creat planuri numite D-plus 30 și D-plus 60”, explică Budanow. ”Aceste cifre sunt în conformitate cu așteptările Rusiei cu privire la cum ar trebui să arate luna și apoi cele două luni de război. Putem spune că am supraviețuit primei perioade. Și au eșuat”, subliniază generalul.

Când a fost întrebat cum Ucraina a câștigat planurile, Budanov a râs. „Este secretul nostru”, spune el. Cu toate acestea, șeful informațiilor ucrainene, în legătură cu secretele rusești dobândite, exprimă „optimism prudent” cu privire la viitor.

„Întrucât știm ce pași fac rușii și ce fac rușii, sperăm că putem spune că și D-plus 60 va eșua”, spune Budanov. – Suntem convinși de asta. Putem vedea că planul plus-60 va eșua, subliniază el.

Potrivit lui Budanów, rușii nu se ajută singuri și „acţionează foarte primitiv”. Acesta este motivul pentru care Ucraina a reușit să obțină atât de multe tancuri, vehicule blindate și alte arme.

*Rusia a pierdut deja aproximativ 17.200 de soldați

De la începutul invaziei Ucrainei, armata rusă a pierdut aproximativ 17,2 mii. soldați, precum și 597 de tancuri, 303 sisteme de artilerie, 127 de avioane și 129 de elicoptere, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here