Românii se mobilizează pentru a boicota firmele rusești și spun că nu vor mai cumpăra de la Lukoil sau Gazprom

Românii au început să se mobilizeze pe Facebook pentru a boicota firmele rusești după ce Rusia a invadat Ucraina joi.

Mai multe persoane publice și nu numai au publicat inclusiv liste cu aceste firme, cap de listă fiind Lukoil și Gazprom, relatează ziare.com.

Aceștia susțin că este cel mai bun mod de a sancționa Rusia, prin scăderea veniturilor firmelor sale.

Eduard Burghelia, fondatorul Confidas, spune că în România sunt câteva sute de firme care au acționariat rusesc.

La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Este modul meu personal de a sancționa Rusia. Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face.

Am generat o listă a tuturor firmelor din România care au acționariat rusesc. Sunt câteva sute. Puteți descărca lista de aici: https://bit.ly/FirmeRusia. În tabelul din poză avem top 10 după cifra de afaceri.

Pentru mine e clar: nu mai cumpăr nimic de Lukoil, Gazprom și alte firme din listă. Cu speranța că le vor scădea veniturile și se vor plânge autorităților din Rusia.

PS: pe lângă acestea, mai sunt alte firme rusești „deghizate” prin offshore-uri precum Cipru pe care nu le-am putut identifica. Dacă știți astfel de cazuri, vă rog să-mi semnalați pentru a analiza”, a scris Eduard Burghelia pe Facebook.

Liviu Avram, jurnalist la Adevărul, a făcut de asemenea apel către oameni să nu mai alimenteze de la Lukoil și Gazprom.

Cum procedăm? Punem și noi un bănuț la invadarea Ucrainei sau îl lăsăm pe domnul Putin să se descurce cu ce are?”, a scris Liviu Avram.

”Inchise total, in 24 de ore sa fie inbchise toate companiile rusesti din tara . Merg cu bicicleta, merg pe jos dar nu vreau sa mai vad companie ruseasca in Romania, de preferat in UE”

”Ar trebui un boicot total. Dar mă îndoiesc că românul este educat,patriot și înțelege ce este un boicot”

”Boicot total!”

”De ani de zile îi boicotez pe ăștia”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Un alt jurnalist, Sebastian Eduard, face același îndemn: ”Propun să nu mai alimentăm de la LukOil și Gazprom! Nu glumesc!”, a scris el pe Facebook.

”Eu mai alimentam de la Lukoil. Not anymore”

”Ar trebui închise”, sunt alte câteva comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here