”Suntem cu toţii aici” la Kiev, afirmă preşedintele ucrainean

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări vineri că se află la Kiev pentru a ”apăra” Ucraina în pofida avansării trupelor ruse, potrivit unui mesaj în care apare alături de colaboratorii săi, în faţa clădirii prezidenţiale, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Suntem cu toţii aici, soldaţii noştri sunt aici, cetăţenii, societatea, suntem cu toţii aici pentru a ne apăra independenţa, statul nostru”, a declarat Zelenski alături în special de premierul Denis Şmigal, de şeful său de cabinet şi un consilier apropiat.

Consilierul prezidenţial ucrainean a afirmat vineri că ţara sa păstrează controlul asupra teritoriului atacat de forţele ruseşti.

”Ideea Rusiei este să creeze haos şi să formeze o administraţie temporară”, a spus Mihailo Podoliak.

Premierul ucrainean Denis Şmigal a declarat că guvernul pregăteşte un împrumut de stat de până la 400 de miliarde de grivne ucrainene (13,47 miliarde dolari), emise treptat sub formă de obligaţiuni militare.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here