Romaşcanu (PSD): Predoiu are două HG pe masă, cu 15 septembrie şi cu 29 septembrie. Să decidă cu PNL

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al PSD. Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că ministrul de Interne, Cătălin Prediu are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, el preciând că acesta trebuie să decidă împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile. Am făcut concesia către PNL. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor, a mai spus Romaşcanu. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că liberalii vor ca alegerile prezidenţiale să aibă loc potrivit calendarului constituţional şi anume pe 10 şi 24 noiembrie, însă sunt dispuşi şi la o data intermediară convenită de comun acord cu partenerii de coaliţie. El a subliniat că PNL nu va ieşi de la guvernare şi nici nu va remania vreun ministrul, transmite News.ro.

”Din păcate, astăzi au fost încercări de a discuta iarăşi aceste date. PSD nu poate fi de acord cu trabnsformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil. În consecinţpă, pe această discuţie rămâne ca în cursul acestei spăptămâni, domnul Predoiu, ca ministru de Interne, are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, să decidă, fiind ministru PNL, împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL, fiind în măsură să acceptăm şi data de 29 septembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Senatorul PSD a fost întrebat ce se întâmplă dacă liberalii vor bloca această decizie.

”Eu cred că avem un partener care îşi respectă cuvântul dat. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe. Suintem în situaţia în care, în martie, s-a cerut un calendar pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia e la ministrul de Interne. Încă cred că din perspectiva colegilor liberali obnoarea e destul de importantă şi se vor ţine de ceea ce au spus”, a arătat Romaşcanu.

Rareş Bogdan: Datele propuse de PNL pentru organizarea alegerilor prezidenţiale sunt 10 şi 24 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here