Rovinieta poate fi cumpărată și online, de pe ghiseul.ro

Persoanele fizice pot achiziţiona, începând de joi, rovinieta şi de pe www.ghiseul.ro, unde plata se face doar cu cardul bancar, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a precizat că deja peste 2,2 milioane de utilizatori http://xn--ghieul-5lc.ro/, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat trei milioane de tranzacţii, transmite News.ro.

UPDATE – „Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanţă! Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct pe www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri”, a scris Bogdan Ivan, joi pe Facebook.

El a mai spus că sunt deja peste 2,2 milioane de utilizatori https://xn--ghieul-5lc.ro/, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat trei milioane de tranzacţii.
https://xn--ghieul-5lc.ro/ continuă să aibă o creştere solidă, pentru că românii folosesc soluţiile eficiente de interacţiune online cu administraţia: cei peste 2 miliarde de lei colectaţi în primele 6 luni din 2024 depăşesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni. Pe parcursul acestui an, echipa MCID a lucrat pentru optimizarea funcţionalităţilor https://xn--ghieul-5lc.ro/, atât în platforma web, cât şi în aplicaţia mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum şi în aplicaţia mobilă”, a completat Ivan.
ŞTIREA INIŢIALĂ – „CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale, drumuri expres şi autostrăzi că începând de astăzi, 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care deţin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul site-ului menţionat, plata putând fi efectuată exclusiv prin intermediul cardului bancar”, a transmis compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here