Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon

Rusia anunţă că a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe fregata Amiral Golovko a Flotei Nordului, a declarat, miercuri, un oficial militar de rang înalt, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Fregata Amiral Golovko va fi prima fregată înarmată permanent cu racheta de croazieră hipersonică Zircon, a declarat Alexander Moiseev, comandantul Flotei Nordului, pentru agenţia de presă rusă TASS, potrivit Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a descris racheta Zirconul ca fiind parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, care zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului care se desfăşoară de trei luni în Ucraina, dar a continuat să facă teste importante cu cele mai noi rachete dezvoltate.

Ministerul rus al Apărării a anunţat săptămâna trecută că a lansat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorşkov, la Marea Barents, către o ţintă situată la 1.000 de km, în apele Mării Albe, în Arctica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here