Rusia acuză sabotaje asupra centralei sale nucleare din Kursk

Sursa foto: wikipedia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a susţinut marţi că au existat trei acte de sabotaj asupra liniilor electrice ale centralei nucleare de la Kursk, situată în apropierea graniţei cu Ucraina, acţiuni pe care le-a atribuit unor grupuri ucrainene, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Pe 4, 9 şi 12 august în districtul Kurceatov din regiunea Kursk grupuri de sabotori ucraineni au atacat şase turnuri de înaltă tensiune, care furnizează energie centralei nucleare de la Kursk”, afirmă FSB într-un comunicat citat de Interfax.

Acesta mai anunţă consolidarea măsurilor de securitate ale instalaţiilor acestei centrale atomoelectrice.

Centrala nucleară de la Kursk, construită în anii ’70, are patru reactoare, dintre care trei sunt funcţionale în prezent.

Anunţul FSB vine în timp ce Rusia şi Ucraina continuă să se acuze reciproc pentru bombardamentele asupra centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, ocupată din luna martie de trupele ruse.

Moscova a acuzat marţi mai devreme încă un act de sabotaj, în urma unei explozii survenite la un depozit de muniţii al unei baze militare ruse din Crimeea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here