Rusia anunţă că îşi va consolida militar graniţa din vestul şi nord-vestul ţării, în condiţiile în care Finlanda aderă marţi la NATO

Rusia îşi va consolida capacitatea militară în regiunile sale vestice şi nord-vestice ca răspuns la aderarea Finlandei la NATO, care se va întâmpla marţi, a anunţat Aleksandr Gruşko (foto), unul dintre adjuncţii ministrului de externe Serghei Lavrov, a relatat agenţia rusă de presă RIA, citată de News.ro.

„Ne vom consolida potenţialul militar în direcţia vestică şi nord-vestică. În cazul în care forţele şi resursele altor membri NATO vor fi desfăşurate în Finlanda, vom lua măsuri suplimentare pentru a asigura în mod fiabil securitatea militară a Rusiei”, a declarat Gruşko pentru RIA.

Finlanda şi Suedia au solicitat să adere la NATO anul trecut, după ce Rusia a invadat Ucraina.

O aderare a celor două ţări nordice la blocul militar occidental va antrena ”consecinţele cele mai nedorite”, ameninţa Gruşko în urmă cu un an.

Finlanda are o graniţă de 1.300 km cu Rusia, care aproape va dubla frontiera alianţei transatlantice cu Moscova.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat anul trecut că Rusia ia „contramăsuri adecvate” şi va forma 12 unităţi şi divizii în districtul său militar vestic, reaminteşte Reuters.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here