Rusia, avertizată de SUA după mişcarea de trupe la graniţa cu Ucraina. Reacţia Kremlinului

Sursa: Facebook

Statele Unite au avertizat joi Rusia împotriva oricărei încercări de intimidare a Ucrainei, în urma mişcărilor de trupe ruse de la frontiera ucraineană, pe care Kievul le consideră drept provocări, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Suntem absolut îngrijoraţi de escaladările recente ale actelor agresive şi provocatoare ale Rusiei în estul Ucrainei”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

„Ne opunem oricărui act agresiv care are ca scop intimidarea sau ameninţarea partenerului nostru, Ucraina”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat joi împotriva riscului unor provocări ruseşti în estul separatist, deşi Moscova a transmis Kievului şi Occidentului să nu se „alarmeze” din cauza deplasărilor sale de trupe la frontiera ucraineană.

Pentagonul este în alertă în contextul intensificării activităţilor Rusiei în Europa de Est şi Arctica în această săptămână, o nouă provocare pentru administraţia Biden, au afirmat miercuri oficialităţi militare americane, potrivit politico.eu.

Comandamentul forţelor americane în Europa a ridicat alerta până la nivelul maxim după reluarea confruntărilor dintre armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi, ce a marcat încălcarea încetării focului din iunie 2020, şi după ce forţele ruse au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.

Deplasarea recentă a unor trupe şi material militar în apropiere de frontiera cu Ucraina vizează să asigure securitatea Rusiei şi nu constituie o ameninţare, dă asigurări Kremlinul, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Armata rusă îşi deplasează trupele aşa cum consideră ea, i-a replicat joi, într-o teleconferinţă de presă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba anunţă că a discutat cu Orgaizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) despre o ”agravare sistematică”, de către Rusia, a situaţiei în domeniul securităţii în estul Ucrainei şi în Crimeea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here