„Rusia este țara mea. Cred că întunericul va dispărea”. Scrisoarea Alexei Navalnîi la împlinirea a doi ani de când Putin l-a aruncat după gratii

Sursa: Facebook

În 17 ianuarie 2023 se împlinesc doi ani de când Alexei Navalnîi s-a întors în Rusia după tentativa eșuată de otrăvire din anul precedent A fost imediat arestat de autoritățile ruse și încarcerat, în baza unor deosare penale inventate. De atunci, opozantul a rămas după gratii. Astăzi, pe rețelele de socializare ale lui Navalnîi a fost distribuită o postare a acestuia, pe care Meduza o publică integral.

  • „Acum exact doi ani m-am întors în Rusia. Și am petrecut exact doi ani în închisoare. Și când scrii o astfel de postare, vrei-nu vrei, îți pui întrebarea: câte asemenea postări aniversare mai sunt de scris?
  • Dar tocmai viața și ceea ce se întâmplă în jur sugerează răspunsul: oricât de cât de multe va mai fi nevoie. Nefericita, chinuita noastră patrie are nevoie să fie salvată. A fost jefuită, rănită, atrasă într-un război agresiv și transformată într-o închisoare condusă de cei mai fără de scrupule și înșelători ticăloși. Este importantă orice opoziție față de această bandă – oricât de simbolice ar fi posibilitățile mele actuale.
  • Ca acum doi ani, spun: Rusia este țara mea. M-am născut și am crescut aici, părinții mei sunt aici și aici mi-am întemeiat o familie – am găsit o persoană dragă, am avut copii. Sunt un cetățean cu drepturi depline și am dreptul să mă unesc cu cei care gândesc ca mine și să desfășor activități politice. Și suntem mulți, cu siguranță mai mulți decât judecătorii corupți, propagandiștii falși și hoții de la Kremlin.
  • Nu voi alege să le predau țara și cred că întunericul va dispărea. Dar, atâta timp cât va dura, voi face tot ce pot, voi încerca să fac ceea ce trebuie și voi încuraja pe toată lumea să nu se complacă în descurajare.
  • Rusia va fi fericită!”

Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 324, 325 și 326

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here