Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a 500 de americani, între care fostul preşedinte Barack Obama

barack obama
Foto: captura YouTube

Rusia a anunţat vineri că interzice intrarea pe teritoriul său a 500 de americani, între care fostul preşedinte Barack Obama, în represalii la sancţiunile impuse de Washington, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ca răspuns la sancţiunile anti-ruse, impuse în mod constant de administraţia Biden (…) intrarea în Federaţia Ruse este închisă pentru 500 de americani”, a indicat Ministerul Afacerilor Externe rus, precizând că pe această listă se află şi Barack Obama.

Anunţul Rusiei survine în timp ce Statele Unite au plasat vineri pe lista neagră „peste 300” de persoane, companii, nave şi avioane din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, potrivit Trezoreriei şi Departamentului de Stat.

„Washingtonul ar fi trebuit să ştie cu mult timp în urmă că nicio acţiune ostilă împotriva Rusiei nu va rămâne fără răspuns”, a indicat ministerul rus.

Printre personalităţile cărora li se va interzice de acum intrarea pe teritoriul Rusiei se număra prezentatori sau mediatori de la mai multe canale de televiziune americane: Stephen Colbert, Jimmy Kimmel şi Seth Meyers. Şi, de asemenea, Erin Burnett (CNN), Rachel Maddow şi Joe Scarborough (MSNBC).

Rusia a declarat că plasează pe lista neagră membri ai Congresului SUA, institute de cercetare „implicate în răspândirea de atitudini rusofobe şi a informaţiilor false”, precum şi oficiali ai unor companii care „furnizează arme Ucrainei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here