Rusia | „Piramide ale rușinii”, puse în fața ușii datornicilor

Compania de utilități din orașul rusesc Samara a găsit o metodă inedită, dar și extremă, ca să încerce să strângă banii de la datornici. În fața caselor unde stau rău-platnicii, firma a început să pună piramide de beton pe care scrie „Aici locuiește un datornic”. De asemenea, la fiecare 10 minute, o înregistrare audio spune câți bani are de dat locuitorul respectivei case.

Piramidele rușinii nu sunt folosite pentru toți datornicii, ci doar pentru cei care par să aibă bani, dar care uită de facturi. Compania a spus că vor fi vizați doar cei au mașini scumpe și proprietăți luxoase, dar care uită să plătească apa. De asemenea, piramidele sunt puse doar pe domeniul public și nu oferă informații personale despre rău-platnici.

sursa: vesti.ru

Uriașele obiecte nu deranjează doar datornicul, dar și pe vecinii acestuia. Mesajele audio sunt foarte zgmotoase și se opresc doar noaptea și la orele de liniște. Compania de utilități de bazează pe presiune socială ca să scoată banii de la datornici.

Rău-platnicii au încercat să acopere piramidele din beton armat, să le ude sau spargă, dar și-au dat seama că e mai ușor să plătească, a scris vesti.ru. Și, parțial, metoda neobișnuită a funcționat. În ultimii doi, compania de utilități publice din Samara a recuperat peste 28.000 de euro. Doar că datoria totală este de peste 25 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here