Rușii fug îngroziți din calea armatei ucrainene, în oraşul Svatove din regiunea Lugansk

Într-un comunicat difuzat duminică, statul major al armatei ucrainene a afirmat că forţele ruse au abandonat oraşul Svatove din regiunea Lugansk, un oraş care până sâmbătă se afla încă la 40 de kilometri dincolo de linia frontului cunoscută a avansării ucrainene, transmite CNN, citat de News.ro.

Svatove a fost un nod important pe rutele ruseşti de realimentare a liniilor de front mai la sud – de-a lungul graniţelor regiunilor Doneţk şi Lugansk. „Ocupanţii au abandonat Svatove în regiunea Lugansk”, a declarat biroul Statului Major General într-o postare pe Facebook.

„Au plecat în grabă cu patru camioane Kamaz, douăzeci de Tigr AV [vehicule blindate] şi au furat peste 20 de maşini ale locuitorilor locali”.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent relatarea ucraineană.

Biroul Statului Major General a mai afirmat că „în urma contraofensivei reuşite a trupelor noastre în direcţia Harkov, trupele ruseşti îşi părăsesc frenetic poziţiile şi fug cu prada adânc în teritoriile ocupate temporar sau pe teritoriul Federaţiei Ruse”.

Acesta s-a referit la un presupus episod în care, potrivit acestuia, „150 de membri ai serviciilor forţelor armate ale Federaţiei Ruse au plecat într-un convoi din Borshchova şi Artemivka din regiunea Harkov cu două autobuze, un camion şi 19 maşini furate”. Borshchova se află la nord de oraşul Harkov, la doar câţiva kilometri de graniţa Ucrainei cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here