Salvamont: Zi cu multe evenimente, în Poiana Brașov, şi cu multe persoane rămase blocate – VIDEO

Salvamont Poiana Braşov a transmis că luni a fost o zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu. Salvamontiştii au avut 14 intervenţii, salvând 17 persoane, transmite News.ro.

 ”O zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu. Astăzi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmând să le transporte la baza muntelui, unde 3 dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unităţile spitaliceşti”, a transmis, luni seară, salvamont Poiana Braşov.  

Salvamontiştii recomandă schiorilor începători, care nu sunt însoţiţi de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu şi să nu mai aleagă părţii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atât fizică, cât şi tehnică.  

”Aceştia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului, respectiv pârtia BRADU şi pârtia STADION. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secţiuni foarte înclinate şi se adresează nivelurilor medii şi avansate”, au mai transmis salvamontiştii.  Aceştia anunţă că, de la începutul sezonului de schi, au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here