Șamanii din Siberia nu se lasă! După arestarea lui Gabișev, un camarad de-al său, deghizat în Moș Gerilă, se duce să se lupte cu „demonul” Putin

Foto: Znak.com

Lupta continuă! După ce șamanul Alexandr Gabișev, care voia să îl „exorcizeze” pe Vladimir Putin, a fost arestat în urmă cu două luni și supus unui examen psihiatric, un camarad de-al său, deghizat în Moș Gerilă, șaman și el, va continua misiunea „vrăjitorească”.

Victor Egorov, poreclit „Moș Gerilă” (Ded Moroz), vrea să ajungă la Moscova pe 31 decembrie pentru a transmite un mesaj de Anul Nou. Unul „subversiv”, precizează The Moscow Times.

„Vreau să îi felicit pe toți rușii pentru faptul că nimic nu s-a schimbat în țară”, a declarat ironic Egorov site-ului de știri Znak.com.

Victor Egorov este adeptul teoriei lui Gabișev (51 ani), potrivit căruia liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este un „demon” care cultivă în societatea rusă o „iluzie a fricii”.

Egorov spune că autoritățile îl țin în vizor, precizând că a fost interogat de poliție imediat după ce a coborât din tren în gara din Ekaterinburg.

Tentativa lui Gabișev

În septembrie, șamanul siberian Alexandr Gabișev a fost arestat în timp ce se îndrepta spre Moscova pentru a-și purta „bătălia” cu Vladimir Putin.

Gabişev fusese reţinut la frontiera dintre Republica Buriatia şi regiunea Irkuţk, în estul Siberiei.

„Au venit două dube cu poliţişti, care l-au luat cu tot cu bagaj într-un vehicul, pentru a-l duce în direcţia Ulan Ude (capitala Buriației)”, a spus unul din discipolii şamanului şi care se afla cu acesta la momentul descinderii.

Un alt martor al celor întâmplate a indicat că la arestarea şamanului au luat parte „zeci de membri ai serviciilor de securitate” care au înconjurat tabăra în care se aflau Gabişev şi adepţii săi şi s-au dus „direct la cortul său de campanie”.

Şamanul își începuse în martie drumul pe jos din Extremul Orient rus spre Moscova şi parcursese aproape 3.000 de kilometri.

Într-unul din interviurile sale, şamanul a relatat că a plecat la drum cu 3.000 de ruble (circa 50 de dolari) în buzunar, dar oamenii cu care s-a întâlnit pe parcurs au început să-l ajute, ceea ce a fost esenţial pentru a putea acoperi cheltuielile expediţiei sale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here