Sancțiune pentru cei care refuză să poarte mască: Sunt obligați să sape gropi pentru morții de Covid-19

Persoanele care refuză să poarte mască sanitară în zonele rurale din Indonezia primesc o pedeapsă nouă din partea autorităților locale: trebuie să sape gropi pentru victimele COVID, relatează CNN.

Autoritățile locale indoneziene speră că această pedeapsă i-ar putea convinge pe cei care nu vor să poarte măști și îi va face să se gândească la rolul pe care trebuie să îl aibă în oprirea pandemiei de coronavirus.

Trei bărbați și cinci minori din districtrul Cerme, în Java de est, au primit noua pedeapsa după ce au fost prinși fără mască în data de 9 septembrie, au comunicat autoritățile.

Purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în toată Indonezia.

Există însă un segment de populație foarte vocal care refuză purtarea măștilor și refuză să se distanțeze fizic. Experții spun că lipsa vigilenței publice a făcut mai dificilă misiunea autorităților de a opri răspândirea virusului care, până acum, a infectat aproape 230.000 de oameni în această țară. Peste 160.000 dintre acești pacienți s-au vindecat, iar aproximativ 9.100 și-au pierdut viața, conform ministerului indonezian al Sănătății.

În condițiile în care numărul cazurilor a început să crească din nou în ultimele luni, guvernul indonezian a adoptat o lege, în iulie, prin care oamenii sunt obligați să poarte măști în spații publice, însă a lăsat autorităților locale prerogativa stabilirii pedepselor pentru încălcarea ei.

Autoritățile locale din capitala țării, Jakarta, au avut o idee similară la începutul lunii – un bărbat a fost pedeapsit să stea într-un sicriu, în public, în timp ce era fotografiat și filmat, după ce a fost prins că nu purta mască.

Oficialii au fost însă nevoiți să renunțe la această pedeapsă, după numai două zile, din cauza presiunilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here