Șase persoane rănite într-un atac cu armă albă în Gare du Nord din Paris

Un bărbat a rănit mai multe persoane miercuri dimineaţa, în Gare du Nord din Paris, agresorul fiind ”neutralizat” de forţele de poliţie, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, citat de Reuters. 

”Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gare du Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă”, a scris Darmanin pe contul său de Twitter.

Postul francez BFM TV a relatat că şase persoane au fost rănite în atac, potrivit Agerpres.

Agresorul se zbate între viață și moarte

Atacatorul din Gare du Nord din Paris se zbate între viaţă şi moarte, a declarat ministrul de interne francez Gerald Gérald Darmanin, citat de EFE.

Într-o conferinţă de presă organizată chiar în Gare du Nord, la care a participat, între alţii, şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, Darmanin a menţionat că forţele de ordine investighează pentru a afla cine este agresorul, dat fiind că asupra acestuia nu au fost găsite acte de identitate.

Cu privire la posibilele motivaţii ale atacului, după ce au circulat zvonuri despre cuvintele pe care le-ar fi strigat agresorul în timp ce ataca oameni, ministrul a spus: ”Din ce ştiu eu, nu a spus nimic”.

Procuratura antiteroristă nu se ocupă de caz, cel puţin pentru moment, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Conform declaraţiilor lui Darmanin, atacul a început la ora locală 06:42 (5:42 GMT) în momentul în care bărbatul a atacat mai multe persoane în interiorul gării şi, un minut mai târziu, a fost ”neutralizat” de forţele de ordine. Mai exact, agenţi care nu se aflau în misiune şi alţi poliţişti care erau în exerciţiul funcţiunii l-au împuşcat pe agresor de trei ori, bărbatul fiind transportat ulterior la spital.

Şase persoane au fost rănite în incident, din care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este pusă în pericol. Printre răniţi se află şi un poliţist.

Darmanin a subliniat că, ”fără intervenţia extrem de rapidă a poliţiei, ar fi existat victime” mortale.

După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here